Miyop gözler düzelir mi?

Bir süre önce doktora gittim ve bana miyop olduğumu söyledi. Yanlış hatırlamıyorsam iki gözümde 1.7 idi galiba. Gözlük yazdı ve dedi ki gözlerin çok kötü değil gözlük takarsan düzelir ilerlemez dedi. Sürekli uzaklara odaklanmamı güneş ışınından uzak kalmamı söyledi. Eğer istersem laser de yaptırabilirmişim ama gözlük kullanırsam geçeceğini söyledi. Sizce gerçekten geçer mi? Yakını çok net görebiliyorum 5-10 metre sonrasını göremiyorum bulanık görmüyorum sadece uzak olduğu için gözlerimi kısıp öyle bakarsam anca net görebiliyorum. Yardımınıza ihtiyacım var seneye MSÜ var ve gözlerimi düzeltmem lazım.

Miyopi bir görme bozukluluğu ve bildiğim kadarıyla kendi kedine asla düzelmez. Eğer 11'seniz ben de sizle yaşıtım ve 6 yaşından beri falan miyopum. Kaçarı yok bu hastalığın. Gözlük kullanmanız şart. MSÜ için ne yaparsınız bilemiyorum.

Göz konusunda Master yapmış biri olarak sadece sağ gözüm 4.75 miyop 1.25 astigmat + göz tembelliği + %60 görme kaybı ile söyleyebilirim ki 1.75'ten sonra daha da düzelebileceğini sanmıyorum bazı kişilerde gerileme görülüyor fakat tek çözümün çizdirmek.

2 3 miyop gerileme ihtimali var mı?

Hocam ben lens kullanıyorum gayet memnunum. Deneyebilirsiniz fakat 18'imde çizdireceğim. Pilotluk istiyorum.

Hocam lens hakkında şey duydum göze kalıcı hasarı oluyormuş mesela suda gözlerini açınca çok ağlıyormuş filan doğru mu acaba ya da başka etkileri oluyor mu kalıcı.

2 3 miyop gerileme ihtimali var mı?

Hocam lens hakkında şey duydum göze kalıcı hasarı oluyormuş mesela suda gözlerini açınca çok ağlıyormuş filan doğru mu acaba ya da başka etkileri oluyor mu kalıcı.

2 3 numara gerileme ihtimali neredeyse yok ayiretten 3 yıldır lens kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

3 yıldır kullanıyorum herhangi bir sorun yaşamadım takması çıkarması da gayet basit bazen 1 hafta bile gözümde duruyor bana bir şey olmadıysa kimseye olmaz.

Çok sağ olun hocam bir nebze olsa içimi rahatlattınız benim gözler biraz kuru sadece onun içinde damla varmış zaten bir de gözlük numaranız kaçtı sizin.

2 3 numara gerileme ihtimali neredeyse yok ayiretten 3 yıldır lens kullanıyorum bir sorun yaşamadım.

Hocam benimki 1.50 filan büyük ihtimalle gerilemesi için ne yapmam lazım.

Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı