Miyop gözlükle azaltılabilir mi?

Makaleler
54
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
PC: Intel Core i5-12400F | ASUS Dual RX 6600 | ASUS Prime H610M-K D4 | XPG Gammix D30 2x8 RAM | WD SN570 500GB | FSP Hydro K Pro 500W 80+ | Vento VG10F

GIGABYTE G24F-2 | Logitech G213 Prodigy | ATK A9 Dragonfly | QP Honeycomb Mousepad | Windows 11 24H2.
Meslek
Öğrenci
Merhaba hocam ben ayin 26'sina goz hastaliklari icin randevu aldim cunku egitim hayatim, genel hayat icin de bu cok buyuk bir eksi olacak ozellikle acik lise bittiginde de, universitede de. Uzaklari goremiyorum. Yakinlar net, ancak uzaklari goremiyorum. Cok uzak olmasina gerek yok, orta mesafede de goremiyorum. Mesela bir koltuktan diger koltuktaki insanin yuzunu bulanik goruyorum. Mimikleri tam goremiyorum, hatta neredeyse hiç. Yuzler bulanik gozukuyor. Bunun tedavisi gozluk ile olur mu sanirsam benimki fazla ilerlemis? Muayeneye gittigimde ne yapacak? Eger ameliyat ya da lazer tedavisi yaptirmazsam gozluk ile ne kadar duzeltilir? En azindan okulda tahtayi gorecek, arabalari, mimikleri rahat gorecek kadar?

Merhaba hocam ben ayin 26'sina goz hastaliklari icin randevu aldim cunku egitim hayatim, genel hayat icin de bu cok buyuk bir eksi olacak ozellikle acik lise bittiginde de, universitede de. Uzaklari goremiyorum. Yakinlar net, ancak uzaklari goremiyorum. Cok uzak olmasina gerek yok, orta mesafede de goremiyorum. Mesela bir koltuktan diger koltuktaki insanin yuzunu bulanik goruyorum. Mimikleri tam goremiyorum, hatta neredeyse hiç. Yuzler bulanik gozukuyor. Bunun tedavisi gozluk ile olur mu sanirsam benimki fazla ilerlemis? Muayeneye gittigimde ne yapacak? Eger ameliyat ya da lazer tedavisi yaptirmazsam gozluk ile ne kadar duzeltilir? En azindan okulda tahtayi gorecek, arabalari, mimikleri rahat gorecek kadar?

Gözlük gözü düzeltmez sadece görmeye sağlar

Araştırmalarıma göre Miyop gözlük takınca derecesini düşürmez.

Kendimden örnek vereceğim ama ben erken teşhis ile göz numaram büyümeden halletmiştim. İlk doktora gittiğimde 0.75 idi gözlerim yaklaşık 2 yıl gözlük taktım. Geçen sene gittiğimde gözüm 0.50'ye düşmüştü. Bu yüzden ekim-Kasım aylarında bıraktım ve sadece bilgisayar ile vakit geçirirken takıyorum tam olarak iyileşmesi mümkün olduğu düşünmüyorum ama göz numaranız çok büyük değilse düşürüyor. Büyük göz numarasınıda düşürüyor olabilir ama 2.50 üstü çok da etki etmez gibi düşsede.

Gozluk taktigim zaman uzaktaki netlik artacak mi yoksa ilerlemesini mi durduruyor sadece?

Benim bildiğim takman veya takmamanın hiçbir etkisi yok göz sağlığına.

Gözlük gözü düzeltmez sadece görmeye sağlar.

Bunu biliyorum hocam gozluk takarim problem yok zaten ben hani en azindan en az yariya kadar indirsin ozguven gelsin bu ne boyle insanlari goremiyorum.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı