Miyop'un İlerlemesi

Miyop genetik bir görme bozukluğudur. İster gözlük ister lens takın miyop ilerlemeye devam edecektir. Ameliyat olmadan ilerleyişi durdurulamaz.
Benim aslında ilerlemesindeki bulduğum neden ilk gittiğim devlet hastanesi. 3 yıl önce gözümün aşırı net görmediğini ailemle paylaşmıştım inanmamışlardı yani onlar sırf gözlük takmak için doktora görünmemi sanıyorlardı ama cidden durum iyi değildi. Sonra sahiden gittiğimde bir şey yok dediler ki aslında ufaktan vardı. Sonra özel hastaneye gittim miyop ve astigmat olduğu söylendi. Buda her devlet hastanelerine güvenmeme nedenim oldu.
(NOT: Her devlet hastanesi için bunu demiyorum genelleme yaptım.)

Arkadaşlar bende de miyop var subay olmamı engelliyor, cidden birisi bir şey biliyorsa şu miyopun yükselmesinin, miyopun düşürülmesi hakkında bir bilgi verebilir mi? Şuan 16 yaşımdayım, 19 yaşımda sınava girecem şu 3 yıl içinde miyopu 2'ye kadar düşürmem lazım. Lütfen biri yardımcı olsun.

Arkadaşlar bende de miyop var subay olmamı engelliyor, cidden birisi bir şey biliyorsa şu miyopun yükselmesinin, miyopun düşürülmesi hakkında bir bilgi verebilir mi? Şuan 16 yaşımdayım, 19 yaşımda sınava girecem şu 3 yıl içinde miyopu 2'ye kadar düşürmem lazım. Lütfen biri yardımcı olsun.
Lazer ile göz tedavisi olursun.

Bildiğim kadarı ile miyop hastalığının sebebi göz merceğinde ise lazer ile tedavi olunabiliyor ama sebebi göz yuvarlağında ise maalesef bir tedavi yöntemi yok.

Bence insanlarda kişiden kişiye değişiyor. Benim 2 yıldır numaram aynı. Gözlük takıyorum, bu yaz hiç takmadım ve son bir aydır lens kullanıyorum. Bence ilerleyip ilerlememesi genetik olabilir.

Gözlerimin bozuk olduğunu birkaç yıldır fark ediyorum ama çok etkilemediğinden doktora gidip de gözlük almamıştım. Bu yaz sağlık raporu alırken gözlük de almış oldum. İki gözüm de 0.75 miyop.

Fakat gözlüğü taktığımda sanırım alışmadığımdan hem etraf garip geliyor hem de birkaç dakikadan sonra başıma bir ağrı giriyor. Ondan dolayı hiç kullanmadım. Yanımda bulunduruyorum belki kullanırım diye ama 2 aydır 5 dakikadan fazla kullanmamışımdır.

Umarım benim de göz numaram en azından olduğu gibi kalır. İleride gözlük ya da lazer tarzı şeylerle uğraşmak istemiyorum.

Ayrıca gözlük kullanıp kullanmamak ile ilerleme konusunda başka yorum yapabilecek olan varsa benim için de yardımcı olmuş olursunuz. Yorum yapan birkaç arkadaşın yorumu oldukça bilgilendiriciydi. Diğer arkadaşların da yorumlarını bekliyorum.

Hocam benim tanıdıgım bir arkadaş senle aynı durumdaydı 18 yaşında özelde lazer ameliyatı oldu. 3 ay boyunca ilaç kullanacak. Ama şimdi çok net gözleri. Ama doktorlar 22 olmadan önermiyorlar.

Gözlük sık kullanıldığında; gözü, gözlüğün görme düzeyine alıştırıyor. Zaten gözlüğü çıkardığınızda normalden daha bulanık gördüğünüzü fark edersiniz. Bu göz numarasının ilerlemesine bir sebep mi bilmiyorum fakat ilk gözlük kullanmaya başladığımda göz numaram 0.50'ye 0.75'ti. Bir süre kullandıktan sonra kontrolde göz numaram her iki gözüm için de 1'e yükselmişti. Hem gözlük sevmiyor olmamın hem de gözümün alıştığını fark etmemin etkisiyle gözlük kullanmayı bırakmıştım ve kısa süre sonra lens almıştım. Kullanmayı bıraktıktan sonra kontrole gittiğimde iki gözüm de 0.75'e düşmüştü. 1 seneden uzun süredir lens kullanıyorum ve gözlerim hâlâ 0.75 miyop.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı