İnceleme Mizar MZ60 Blue Switch Klavye

Merhaha klavyeyı dun aldım sharpkeys ıle ESC'yı degıstırdım ama LoL'de kullanılmıyor.

Birisi koyduğum resim ile (resim bana ait) Sahibindene ilan koymuş, ben satmıyorum benim hiçbir alakam yok. İlan bana ait değildir. Bilginize.

Bunu araştırdım hocam. Durgod ile alakalı böyle bir şey yokmuş. HK Gaming'de bir sürümde olmuştur onu da düzeltmişlerdir muhtemelen. Bilgiyi nereden aldıysanız yazıldığı yıla bakın yeni değildir muhtemelen.

Ayrıca Durgod'da firmware güncellemesini yapmadan yazılımı kullanamıyorsunuz zaten.

Düzelme vs yok bozulursa çözümü yok. Bu konuyu bu tarz mesajlar doldurmayın.
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

İncelemenizdeki yanlışı düzeltiyorum. Bu konuyu bu tarz mesajlarla doldurmayın derken?

Durgod ve HK Gaming aynı markalar değil farklı markalar. Durgod'un yurtdışı satışını HK Gaming yapıyor. Ayrıca ortak ürünleri var ama aynı marka aynı yazılım değil.

Durgod kullanan kişilere sordum K310/320'de böyle bir sorun yokmuş. Attığınız post ise 1 yıl 6 ay öncedesinden kalma. Muhtemlen çoktan düzeltilmiştir. Düzeltilmiştir derken brick olmasına neden olan yazılım/firmware güncellemesi çekilmiş yerine yenisi verilmiştir. Çünkü yazılımı yükleyerek klavyeyi tamamen kullanılmaz hale getirebiliyorsunuz. 1.5 yıl boyunca düzeltmemeleri imkansız. Tabii yine de HK Gaming için yaptığınız uyarıyı anlıyorum.

Son düzenleme:
Durgod HK Gamingin yan firmasıdır, incelemede de yanlış bir şey yok. HK Gaming attığım post bir yıl öncesinden kalma olabilir lakin hala geçerli, eğer klavyeyi brick ederseniz düzeltemezsiniz. Eğer düzeltmeyi biliyorsan söyleyebilirsin. Bu inceleme konusu Durgod ile alakalı değil, Mizar ile alakalı. Bu tarz konu ile alakasız mesajlar rapor sisteminde de olduğu gibi gereksiz mesaja girmektedir.

"Muhtemlen çoktan düzeltilmiştir." lafı da ahkâm kesmenin ötesine gidemiyor, çünkü düzeltilen edilen bir şey yok. Yanlış bilgi vermeyin.

"1.5 yıl boyunca düzeltmemeleri imkansız." lafı da çok saçma, bir tanıdığım klavyeyi bu dediğim şeyi bilmeden güncelledi, klavye brick oldu. Eğer düzeltmiş olsalardı bozulmazdı.

Düzeltildiğine dair bir kanıtınız var mı ? Yok.

Ben neden bu brick olayını anlatıyorum derseniz de millet güncelleyip klavyeyi bozmasın diye anlatıyorum. Verdiğiniz yanlış bilgiler ile güncelleyip klavyeyi bozan birisi suçu kimde aramalıdır sizce ?

Durgod hk Gaming'in yan firmasıdır,

Tamamen yanlış. Bilmediğiniz konuda atıp tutuyorsunuz. Bizzat hk Gaming yetkilisi cevaplamıştı bunu. Aynı ya da yan markası falan değil. Hk Gaming Durgod'un yurt dışı satışını yapıyor. Ortak ürünleri var. Ama aynı/yan değiller.
Yetkilinin cevabını eve geçince eklerim.

Bu inceleme konusu durgod ile alakalı değil, mizar ile alakalı. Bu tarz konu ile alakasız mesajlar rapor sisteminde de olduğu gibi gereksiz mesaja girmektedir.

Bunu diyen siz Mizar incelemesinde Durgod-hk Gaming aynı marka diye tek açıkça yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Durgod'da olmayan bir sorunu varmış gibi gösteriyorsunuz:

Hk Gaming veya mizar, durgod klavye alırsanız kesinlikle Firmware Update yapmayın, klavye brick olabiliyor.

Ve yanlışı düzeltiyorum ben de.

"Muhtemlen çoktan düzeltilmiştir." lafı da ahkâm kesmenin ötesine gidemiyor, çünkü düzeltilen edilen bir şey yok. Yanlış bilgi vermeyin.

Kışkırtmadan aşağilamadan edep ile yazıyorum siz de ona göre cevap verin. Brick olan klavyeler duzeltilebiliyor diye bir şey demedim. Mesajım gayet açiktı ama anlamamışsınız diye düzelttim:

Düzeltilmiştir derken brick olmasına neden olan yazılım/firmware güncellemesi çekilmiş yerine yenisi verilmiştir.

"1.5 yıl boyunca düzeltmemeleri imkansız." lafı da çok saçma, bir tanıdığım klavyeyi bu dediğim şeyi bilmeden güncelledi, klavye brick oldu. Eğer düzeltmiş olsalardı bozulmazdı.

Bunu ben de gördüm kırmızı forumda yazmışlardı. Ama:

Tabii yine de hk Gaming için yaptığınız uyarıyı anlıyorum.

Diyerek hk Gaming kullanıcılarının dikkatli olması gerektiğini onayladim. Ancak sizin tanıdığinızın brick olma nedeni farklı olabilir. 1.5 yıl önceki sorun olma ihtimali düşük.

Konuyu okuyanlar kararsız kalmasın diye eve geçince sorayım Hk'nın Firmware sorunu çözülmüş mü diye. Şu an dışarıdayım.

Son düzenleyen: Moderatör:
1.5 yıl önceki sorun olma ihtimali düşük.
Ben yaşanan olayı söylüyorum siz olma ihtimali düşük diyip atıp tutuyorsunuz, peki.
Bizzat tanıdığım klavyeyi güncelleyip bozdu.

Üstüne de atıp tutan benmişim gibi yanıt veriyorsunuz komik.
Bunu diyen siz Mizar incelemesinde Durgod-Hk Gaming aynı marka diyetek açikca yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz. Durgodda olmayan bir sorunu varmış gibi gösteriyorsunuz:
Olmadığının kanıtı var mı ?

Bunu diyen siz Mizar incelemesinde Durgod-Hk Gaming aynı marka diyetek açikca yanlış bilgilendirme yapıyorsunuz.
Durgod ile Mizar aynı marka hiçbir zaman demedim.

Buna da cevap veremezsiniz, suçu kimde aramalıdır sizce ?
Konuyu okuyanlar kararsız kalmasın diye eve geçince sorayım HK'nın firmware sorunu çözülmüş mü diye. Şu an dışarıdayım.
Sormanıza gerek yok ben o soruyu uzun zaman önce sordum, düzeltmenin bir yolu yok. Düzeldiğini de söylemiyorlar. Bundan dolayı atıp tutuyorsunuz dedim.

Ki yazılım güncellemesinin de bir avantajı yok, güncelleyince FN ile atanan fonksiyonlar çalışıyor sadece (mizarda böyle) Neden insanlar risk alıp güncelleme yapsın ki ?

Ayrıca Durgod yazılımını bile HK Gaming'in kendi sitesinden indiriyoruz, bu yan firma değil de ne ?

Son düzenleme:
Ayrıca Durgod yazılımını bile HK Gaming'in kendi sitesinden indiriyoruz, bu yan firma değil de ne ?
Bakın diyorum ki "HK Gaming yetkilisi dedi" ama hala itiraz ediyorsunuz. Gayet normal türkçe konuşuyorum. Diyorum ki ortak ürünleri var. HK Gaming'den indirdiğiniz yazılım(Link) Hades, venus ve galaxy için geçerli. Bunlar HK ve Durgod'un ortak ürünleri. Asıl durgod yazılımını buradan(link) indiriyorsunuz.

Buyrun hala anlamıyorsanız r/mechanicalkeyboards HK_Gaming temsilcisi:

Olmadığının kanıtı var mı ?
Buna da cevap veremezsiniz, suçu kimde aramalıdır sizce ?
Şimdi HK_Gaming redditini kontrol ettim 6 ay önce sorun yaşayanlar olmuş hala. Kabul ediyorum kesin bozmadığını öğrenmeden yazmam yanlıştı. Önceki mesajı da düzenliyorum insanlar bakıp güncellemesin. Bu konuda en iyi çözüm HK_Gaming'in kendine sormak olur. Reddit'lerine ve support@hk-gaming.com'a mail atıyorum. Cevap geldiğinde eklerim.

GK61 firmware konularını kontrol ederken bazılarının support'a sorduğunu cevap olarak da yanlış firmware yükledikleri için böyle bir sorun yaşadıklarını söylemişler. Anladığım kadarıyla US, v1, v2 diye farklı sürümleri var. Ona göre yüklemek gerekiyor. Yine de yazılımın kendisi firmwareyi yüklediği için böyle bir sorun olmaması gerekiyor ama cevap vermiş olmak için böyle bir şey söyleyebilirler baştan uyarayım yani. Düzgün bir cevap alamayabiliriz.

Sormanıza gerek yok ben o soruyu uzun zaman önce sordum, düzeltmenin bir yolu yok. Düzeldiğini de söylemiyorlar. Bundan dolayı atıp tutuyorsunuz dedim.
Yanlış biliyorsunuz yine. Bazı çözüm yöntemleri var ama herkeste çalışmıyor, şansınıza yani biraz. Eğer brick edilmiş klavye duruyorsa birkaç çözüm yolu deneyebiliriz. Yardımcı olabilirim.

Ayrıca bakın. 3. defa aynı şeyi yazıyorum artık yoruldum. Düzeltmekten kastım klavyeyi brick eden yazılım çekilmiş yerine yenisi verilmiştir idi. Brick olan klavyeyi düzelttiler demedim.
Durgod ile Mizar aynı marka hiçbir zaman demedim.
HK Gaming'i kast ettiğimi biliyorsunuz. Yazarken hata yapmışım.

Son düzenleme:
Hocam gördüğün kadarıyla üstünde ü ve ö harfleri var, bunların yerini değiştirip klavye düzenini Türkçe Q yaparsak düzgün çalışır mı?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…