İnceleme Mizar MZ60 Blue Switch Klavye

cropped-mizar_new-e1596193764340-1.png

Bu konuda Mizar MZ60 adlı klavyeyi inceleyeceğim.

Teknik özellikler
  • 61 keys
  • Material: Plastic
  • Layout: ISO - UK/DE
  • Keycaps: ABS doubleshot
  • Full N‐key rollover ;Anti‐ghosting technology
  • Supports MizarLab software
  • Cable length: 1.6 m (5.2 ft)
  • Interface: USB (plug and play)
  • Dimensions: 14.8 x 5.2 x 0.9 in (292 x 102 x 40 mm)
  • Inclination: 5.6°
  • Weight: 1.3 lbs (0.6 kg)
Kutu içeriği
  • Mizar Mz60 Mechanical Keyboard
  • Quick Start Guide (English )
  • Type-C to type-A USB cable (5.9 ft. ; 1.6m)
  • Keycap puller
  • Key-switch puller

Switchler ve özellikleri
81p-f7FGL6L._AC_SL1500_.jpg

Görünüşü,RGB modları ve sesi
Kamera kalitesi için kusura bakmayın,sesi ve RGB modlarının olduğu videoyu yarın konuya ekleyeceğim.
IMG_20230508_221253.jpg

Artıları ve eksileri
+ Gateron switchler
+ Uygun fiyat
+ Hotswap

- Yazılım
- Update yapınca brick olması
- Tuşların ABS olması

Klavye hakkındaki görüşlerim
İlk başta 60 klavye olduğu için alışamayacağımı düşünüyordum fakat ilk 2 saatte adapte oldum 60 klavyeye. Yaklaşık 650TL'ye aldım,bu fiyata düzgün klavye olmadığı için bu klavyeye yönelme kararı aldım. Alacaklara tavsiyemdir ancak klavyeyi aldığınızda firmware update yapmayın,brick olabilir. Klavyeyi aldığınızda hiçbir ayar yapmadan ESC tuşuna basarsanız çift tırnak işareti yapacaktır,bunu düzeltmek için gerekli video budur. Sorularınızı sorabilirsiniz. Klavyeyi almamda yardımcı olan @Hyuuga Neji , @293735 , @Kiznaiver , @550519 hocalarıma teşekkür ediyorum.

Markanın resmi sitesi: Mizar
Driver linki: Download

Merhaba bende bu klavyeye meraklandım ve yakın zamanda alacağım sanırım.

Yazılımı nasıl? Kullanışlı olması benim için önemli. Siz memnunmusunuz? Memnun olmadığınız nokta var mı?

Yazılımı nasıl? Kullanışlı olması benim için önemli. Siz memnunmusunuz? Memnun olmadığınız nokta var mı?
Yazılımda update yapınca brickleniyor hocam. Ben memnunum fakat biraz fazla alçak. Onun dışında gayet iyi klavye stok sesi falan. Yellow Switch alın alırsanız.

Yazılımda Update yapınca brickleniyor hocam. Ben memnunum fakat biraz fazla alçak. Onun dışında gayet iyi klavye stok sesi falan. Yellow Switch alın alırsanız.

Kusura bakmayın tam anlamıyorum brick olunca ne oluyor? Update yapmadan kullanılabiliyor mu?

Bir de bu klavyenin çok çeşidi var. Switch seslerini dinliyebileceğim bir video var mı?

Kusura bakmayın tam anlamıyorum brick olunca ne oluyor? Update yapmadan kullanılabiliyor mu?

Bir de bu klavyenin çok çeşidi var. Switch seslerini dinliyebileceğim bir video var mı?
Brick olunca kilitleniyor ve geri dönüşü yok. Update yapmadan kullanabiliyorsunuz. Brown almayın da diğer hangi Switch'i alırsanız alın.

Brick olunca kilitleniyor ve geri dönüşü yok. Update yapmadan kullanabiliyorsunuz. Brown almayın da diğer hangi Switch'i alırsanız alın.
Peki okuduğum kadarıyla her açtığımızda güncelleme uyarısı geliyormuş, bu beni çok rahatsız eder. Çözümü var mı?

Ben en iyisi yeni konu açıyım burayı kirletmeyelim. Sizide etiketlerim.

Peki okuduğum kadarıyla her açtığımızda güncelleme uyarısı geliyormuş, bu beni çok rahatsız eder. Çözümü var mı?

Ben en iyisi yeni konu açıyım burayı kirletmeyelim. Sizide etiketlerim.
Yok hocam gerek yok. Yazılımı açtığınızda uyarı geliyor sadece. Normalde gelmiyor. Yazılımı da ellemezsiniz zaten ESC makrosu dışında.

Yazılımdan makro vs oluşturulabiliyor bence kullanışlı. Uygulama içinden update yaparsanız brick oluyor. Ben dışardan update yaptım sorun olmadı. Ben memnunum küçük küçük mod yapıp kullanacağım.

Yazılımdan makro vs oluşturulabiliyor bence kullanışlı. Uygulama içinden update yaparsanız brick oluyor. Ben dışardan update yaptım sorun olmadı. Ben memnunum küçük küçük mod yapıp kullanacağım.
Dışardan update kendimizin yapabileceği birşeyse güzel. O zaman uyarı da gelmez.

Mod derken altına peçete gibi şeyler koymaktan bahsediyorsun sanırım.

Wooble sorununu duydum. Rahatsız ediyor mu?

Dışardan update kendimizin yapabileceği birşeyse güzel. O zaman uyarı da gelmez.

Mod derken altına peçete gibi şeyler koymaktan bahsediyorsun sanırım.

Wooble sorununu duydum. Rahatsız ediyor mu?
Bende öyle bir sorun olmadı.

Bu konumda var nasıl update yapıldığı:

Bende öyle bir sorun olmadı.

Bu konumda var nasıl update yapıldığı:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Böyle birşeymiş. Rica etsem test edebilir misin?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı