İnceleme Mizar MZ60 Blue Switch Klavye

cropped-mizar_new-e1596193764340-1.png

Bu konuda Mizar MZ60 adlı klavyeyi inceleyeceğim.

Teknik özellikler
  • 61 keys
  • Material: Plastic
  • Layout: ISO - UK/DE
  • Keycaps: ABS doubleshot
  • Full N‐key rollover ;Anti‐ghosting technology
  • Supports MizarLab software
  • Cable length: 1.6 m (5.2 ft)
  • Interface: USB (plug and play)
  • Dimensions: 14.8 x 5.2 x 0.9 in (292 x 102 x 40 mm)
  • Inclination: 5.6°
  • Weight: 1.3 lbs (0.6 kg)
Kutu içeriği
  • Mizar Mz60 Mechanical Keyboard
  • Quick Start Guide (English )
  • Type-C to type-A USB cable (5.9 ft. ; 1.6m)
  • Keycap puller
  • Key-switch puller

Switchler ve özellikleri
81p-f7FGL6L._AC_SL1500_.jpg

Görünüşü,RGB modları ve sesi
Kamera kalitesi için kusura bakmayın,sesi ve RGB modlarının olduğu videoyu yarın konuya ekleyeceğim.
IMG_20230508_221253.jpg

Artıları ve eksileri
+ Gateron switchler
+ Uygun fiyat
+ Hotswap

- Yazılım
- Update yapınca brick olması
- Tuşların ABS olması

Klavye hakkındaki görüşlerim
İlk başta 60 klavye olduğu için alışamayacağımı düşünüyordum fakat ilk 2 saatte adapte oldum 60 klavyeye. Yaklaşık 650TL'ye aldım,bu fiyata düzgün klavye olmadığı için bu klavyeye yönelme kararı aldım. Alacaklara tavsiyemdir ancak klavyeyi aldığınızda firmware update yapmayın,brick olabilir. Klavyeyi aldığınızda hiçbir ayar yapmadan ESC tuşuna basarsanız çift tırnak işareti yapacaktır,bunu düzeltmek için gerekli video budur. Sorularınızı sorabilirsiniz. Klavyeyi almamda yardımcı olan @Hyuuga Neji , @293735 , @Kiznaiver , @550519 hocalarıma teşekkür ediyorum.

Markanın resmi sitesi: Mizar
Driver linki: Download

Eki Görüntüle 1771936

Bu konuda Mizar MZ60 adlı klavyeyi inceleyeceğim.

Teknik özellikler
  • 61 keys
  • Material: Plastic
  • Layout: ISO - UK/DE
  • Keycaps: ABS doubleshot
  • Full N‐key rollover ;Anti‐ghosting technology
  • Supports MizarLab software
  • Cable length: 1.6 m (5.2 ft)
  • Interface: USB (plug and play)
  • Dimensions: 14.8 x 5.2 x 0.9 in (292 x 102 x 40 mm)
  • Inclination: 5.6°
  • Weight: 1.3 lbs (0.6 kg)
Kutu içeriği
  • Mizar Mz60 Mechanical Keyboard
  • Quick Start Guide (English )
  • Type-C to type-A USB cable (5.9 ft. ; 1.6m)
  • Keycap puller
  • Key-switch puller

Switchler ve özellikleri
Eki Görüntüle 1771937

Görünüşü,RGB modları ve sesi
Kamera kalitesi için kusura bakmayın,sesi ve RGB modlarının olduğu videoyu yarın konuya ekleyeceğim.
Eki Görüntüle 1771932

Artıları ve eksileri
+ Gateron switchler
+ Uygun fiyat
+ Hotswap

- Yazılım
- Update yapınca brick olması
- Tuşların ABS olması

Klavye hakkındaki görüşlerim
İlk başta 60 klavye olduğu için alışamayacağımı düşünüyordum fakat ilk 2 saatte adapte oldum 60 klavyeye. Yaklaşık 650TL'ye aldım,bu fiyata düzgün klavye olmadığı için bu klavyeye yönelme kararı aldım. Alacaklara tavsiyemdir ancak klavyeyi aldığınızda firmware update yapmayın,brick olabilir. Klavyeyi aldığınızda hiçbir ayar yapmadan ESC tuşuna basarsanız çift tırnak işareti yapacaktır,bunu düzeltmek için gerekli video budur. Sorularınızı sorabilirsiniz. Klavyeyi almamda yardımcı olan @Hyuuga Neji , @293735 , @Kiznaiver , @550519 hocalarıma teşekkür ediyorum.

Markanın resmi sitesi: Mizar
Driver linki: Download
Aynı klavyeyi ben de 600 TL'ye aldım 2. el kapalı kutu olarak. Cidden güzel bir klavye fakat alacak arkadaşlar sıfırını muhtemelen bulamayacaklardır. Sahibinden fiyatları da 700(Blue switch)Tl'den 900 1000e(Yellow switch)e kadar çıkıyor. Şahsen verilecek para maksimum 700 TL civarıdır şuan 2. elden alınmaya kalkıldığı zaman.

Ayrıca uygulamayı indirdiğiniz ve her açtığınızda "Firmware Update mevcut yapmak ister misiniz?" gibi bir soru soruyor size. Her seferinde kesinlikle no deyip kapatın. Yanlışlıkla bile evet demek klavyeye güle güle demekle aynı şey.

Aynı klavyeyi ben de 600 TL'ye aldım 2. el kapalı kutu olarak. Cidden güzel bir klavye fakat alacak arkadaşlar sıfırını muhtemelen bulamayacaklardır. Sahibinden fiyatları da 700(Blue switch)Tl'den 900 1000e(Yellow switch)e kadar çıkıyor. Şahsen verilecek para maksimum 700 TL civarıdır şuan 2. elden alınmaya kalkıldığı zaman.

Ayrıca uygulamayı indirdiğiniz ve her açtığınızda "Firmware Update mevcut yapmak ister misiniz?" gibi bir soru soruyor size. Her seferinde kesinlikle no deyip kapatın. Yanlışlıkla bile evet demek klavyeye güle güle demekle aynı şey.
Çözümü bulunmuştu sanırım ama yine de update yapmamak daha iyi. Bende custom rgb çalışmıyor hocam sizde çalışıyor mu?

Çözümü bulunmuştu sanırım ama yine de Update yapmamak daha iyi. Bende Custom RGB çalışmıyor hocam sizde çalışıyor mu?

Evet bende çalışıyor. İstediğim tuşa istediğim ışığı atayabiliyorum. Hatta ben de fotoğraflarını bırakayım mizar MZ60 ve güzeller güzeli brickli GamaKay MK61'imin. GamaKay MK61'i brickli şekilde 200 TL'ye aldım kablosunu ve optical red Switch'lerini Blue Switch mizar'ıma geçirmek için aldım.

345477235_162794683415574_1916248446068629079_n.jpg

Evet bende çalışıyor. İstediğim tuşa istediğim ışığı atayabiliyorum. Hatta ben de fotoğraflarını bırakayım mizar MZ60 ve güzeller güzeli brickli GamaKay MK61'imin. GamaKay MK61'i brickli şekilde 200 TL'ye aldım kablosunu ve optical red Switch'lerini Blue Switch mizar'ıma geçirmek için aldım.

Eki Görüntüle 1771969
Hocam bende niyeyse custom rgb çalışmıyor anlamadığım bir şekilde.

Hocam bende niyeyse custom rgb çalışmıyor anlamadığım bir şekilde.
Benim aldığım direk kapalı kutu sıfırdı o yüzden şansa denk geldi biraz. Sorun vardır yoktur bilemem ama bir ihtimal Update ile alakalı olabilir ama riske girmek gereksiz bence. Hangi switchti sizinki bu arada?

Benim aldığım direk kapalı kutu sıfırdı o yüzden şansa denk geldi biraz. Sorun vardır yoktur bilemem ama bir ihtimal Update ile alakalı olabilir ama riske girmek gereksiz bence. Hangi switchti sizinki bu arada?
Benimki blue,bende kapalı kutu aldım. Aldıktan birkaç gün sonra aldığım satıcıya brown switch geldi. Ama onu alamadım. Akko yada Gateron Milky Yellow switch'e geçmeyi düşünüyorum.

Benimki blue,bende kapalı kutu aldım. Aldıktan birkaç gün sonra aldığım satıcıya brown switch geldi. Ama onu alamadım. Akko yada Gateron Milky Yellow switch'e geçmeyi düşünüyorum.
Valla biraz zor çünkü bu klavyenin en kötü özelliği Optical switch olması. Dolayısıyla Optical switch dışında hiçbir switche geçemezsiniz. Sırf bu özellik yüzünden 3/5 pin destekli Royal Kludge RK61 aldım.

Benimki mekanik,optik olan versiyonu değil.
Attığınız switch chart'ında bile optical olduğu yazıyor hocam. Mizarların hepsi Optical.

Mekanik ama optik mekanik switch yani mekanik switch yine. Ama optik switch takılabilir sadece 3/5 pin takılamaz. jwick holy panda jelly gateron v2 falan takamazsınız yani.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı