MLD M300 SSD hızı düşük

yigitcapone

Hectopat
SSD veya HDD modeli
MLD M300 500GB 3300MB-3100MB/s NVMe M.2 2280 SSD
Arkadaşlar, öncelikle merhaba. Kasamda MLD M300 500GB 3300MB-3100MB/s NVMe M.2 2280 SSD (MLD22M300P13-500) adlı M.2 SSD mevcut. Satıştaki başlıklarda 3300-3100 değerleri gösteriyor ama test yaptığımda 3475-1559 olarak çıkıyor. Acaba SSD mi sıkıntılı yoksa testler mi yanlış? Bu arada bilgisayarı toplayalı 6-7 ay oldu.

Son düzenleyen: Moderatör:
sata - sata 2 ve sata 3 olarak ayrılmış hangisi daha iyi ya da ne anlam ifade ediyor?

SATA - SATA 2 ve SATA 3 olarak ayrılmış hangisi daha iyi ya da ne anlam ifade ediyor?

SATA SSD'lerin hepsi şu an piyasa SATA 3 yani 6 Gbit/s hıza kadar destekliyor. SATA 2 bunun yarısı kadar hızı destekliyor. SATA 2 SSD hiç görmedim. SSD gördüğünüzde kesinlikle SATA 3 SSD'dir.

SATA SSD'lerin hepsi şu an piyasa SATA 3 yani 6 Gbit/s hıza kadar destekliyor. SATA 2 bunun yarısı kadar hızı destekliyor. SATA 2 SSD hiç görmedim. SSD gördüğünüzde kesinlikle SATA 3 SSD'dir.
yani şuan sata alırken sata3 yazmasına dikkat etmem gerekiyor değil mi ?

taşınabilir olarak sata3 bulunuyor mu peki ayrıca pcye montaj edilebilen ?

Son düzenleme:
Yani şu an SATA alırken SATA3 yazmasına dikkat etmem gerekiyor değil mi?

HDD'lerde SATA 2 ve SATA 3 bulabilirsiniz. SSD'de buna bakmanıza gerek yok. SATA 2 SSD piyasada yok. Baktım. Sonuçta PC'nize SSD takacaksınız. HDD takmadığınız sürece bunada dikkat etmenize gerek yok.

Taşınabilir olarak SATA3 bulunuyor mu peki ayrıca PC'ye montaj edilebilen?

Taşınabilir SSD USB içindir. Sökülüp içindeki SSD'yi kullanabiliyorsanız yapabilirsiniz. Fakat her taşınabilir SSD'de sökülmüyor. Bazılarının USB başlıkları soketle bağlanmadan direk bellek ve kontrolcülerle bağlantılı çalışır. Taşınabilir SSD'yi kendiniz bile yapabiliyorsunuz. 1 SSD alıp bir de kutusunu almanız yeterli.

iş için ileride taşıma ihtiyacı duyabilirim performansda bi sorun olur mu acaba ?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…