MMORPG oyun yapmak mantıklı mı?

İlk olarak 20 yıl bile az. Oyun şirketleri en azı bin kişilik ekiplerle 5-10 yılda bu çapta oyunlar yapıyorlar. İkincisi 20 yılda şuanki oyunlardan 5 kat iyisi yapılabilir. Üçüncü olarak bir projeye 2-3 ay verdikten sonra insanlar o projeden sıkılïp başka projelere kayıyorlar. Bu yüzden 20 yıl çok uzun bir süre. 20 yıl sonra adam çalışacak, oyuna yeterli ilgiyi gösteremeyecek. Şuanda sektörün içinde olan herkes başlangıçta gerçek dışı fikirlerden uzak olması gerektiğini savunuyor. Kodlamada, modellemede veya ses yapımında kendini geliştirip takım kurmak en mantıklı seçenek. Buraya kadar okuyan varsa valla tebrik ederim.
sana stardew valley oyununu yapım sürecini okumanı öneriyorum.

sana stardew valley oyununu yapım sürecini okumanı öneriyorum.
o oyun tek kişi tarafından geliştirildi, fakat o oyun hergün 12-13 saat çalışılarak toplamda 6 yıla gelştirildi. Arkadaş büyük ihtimalle oyun yapımına yeni başlamış veya başlamayı düşünüyor. Yeni başlayanlarda böyle istekler olabilir. Daha küçük başlamak gerekiyor.

Arkadaşlar, sizce bu devirde MMORPG tarzı bir oyun yapmak mantıklı mı, oynayan insanlar olur mu?
Tarz olarak aklımda Stardew Valley gibi herkesin dünyasının olduğu takasların vs yapılabileceği bir oyun yapmak.
Herkese değerli yorumları için çok teşekkürler, hayatımın büyük bir kısmını büyük bir mmorpg oyun yapma hayali ile geçirdim. Stardew valleyin hikayesini oku diyenler vs olmuş, okumadığım ve developerını araştırmadığım neredeyse büyük mmorpg oyun yok. Unity oyun motoru ile neredeyse her tarzda multiplayer oyunu her türlü multiplayer sistem ile yaptım. Burada insanlara yapıp yapamayacağımı değil de yaptığımda bu devirde insanların oynayıp oynamayacağını sordum. Gelip burda yazılımla alakalı hiçbir şey bilmeden insanların hevesini kırmanız da hoş değil.

İlk olarak 20 yıl bile az. Oyun şirketleri en azı bin kişilik ekiplerle 5-10 yılda bu çapta oyunlar yapıyorlar. İkincisi 20 yılda şu anki oyunlardan 5 kat iyisi yapılabilir. Üçüncü olarak bir projeye 2-3 ay verdikten sonra insanlar o projeden sıkılïp başka projelere kayıyorlar. Bu yüzden 20 yıl çok uzun bir süre. 20 yıl sonra adam çalışacak, oyuna yeterli ilgiyi gösteremeyecek. Şu anda sektörün içinde olan herkes başlangıçta gerçek dışı fikirlerden uzak olması gerektiğini savunuyor. Kodlamada, modellemede veya ses yapımında kendini geliştirip takım kurmak en mantıklı seçenek. Buraya kadar okuyan varsa vallahi tebrik ederim.

Growtopia adındaki ve gördüğüm en büyük MMORPG oyun diyebileceğim 60 bin aktif oyuncuya sahip oyunun bile yapım süreci 3 ay sürdü. Oyun motorlarını da veri tabanlarını da sunucularının da 0'dan yazdılar. Ne yapmasını gerektiğini bilen donanımlı yazılımcıların bu tarz oyunları yapması uzun sürmüyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı