MMORPG oyun yapmak mantıklı mı?

ahmetoflegend

Femtopat
Daha fazla  
Arkadaşlar, sizce bu devirde MMORPG tarzı bir oyun yapmak mantıklı mı, oynayan insanlar olur mu?
Tarz olarak aklımda Stardew Valley gibi herkesin dünyasının olduğu takasların vs yapılabileceği bir oyun yapmak.

Arkadaşlar, sizce bu devirde MMORPG tarzı bir oyun yapmak mantıklı mı, oynayan insanlar olur mu?
Tarz olarak aklımda Stardew Valley gibi herkesin dünyasının olduğu takasların vs yapılabileceği bir oyun yapmak.
Bütçeniz ve zamanınız yetmez.

Elbette oynanır WoW ve Metin2 gibi oyunlar hala deli oynanıyor. Fakat MMORPG oyunu kapsamlı olur insanı sıkmaması gerekir bunlar da ekstra bir ton iş yükü demek. Tek başına yapamazsın bir ekibe ihtiyacın var ve YouTube'dan izlediğin 2-3 yazılım eğitimi ile de altından kalkamazsın bu işin eğitimini alman lazım profosyenel ellerden.

Arkadaşın şevkini kırmaya gerek yok. Denemeden ne yapacağı, nerelere geleceği bilinmez. Tek kişinin yaptığı milyonlarca oynanan oyun var. Herkes deneyerek bir yerlere geliyor. Hala günümüz büyük firmaları bile tutmayan oyunlar yapabiliyor.

Fikir gayet güzel. Stardew Valley çoğu kişinin sevdiği bir oyun. Ben de çok severim. Oyuncuların birbiriyle takastan daha çok etkileşime geçeceği bir dünya sunulursa oynanır. Stardew Valley'deki NPC'lerin yerini gerçek oyuncular alabilir mesela. Basitçe örnek, herkesin aynı GTA RP'deki gibi rolü olabilir. Balıkçı, balık malzemeleri satar, market tohum vs. satar gibi. Üstüne düşünmen gerek. Kafanda tam oturttuktan sonra girişimlerini yaparsın. Kolay olmayacağı kesin. Umarım başarılı olursun.

Kardeş ben de senin yaşındayken bir oyun yapıp köşeyi dönme planları yapıyordum ama o işlerin öyle olmadığını öğrendim belirli bir bütçe yoksa çok zor.

Arkadaşın şevkini kırmaya gerek yok. Denemeden ne yapacağı, nerelere geleceği bilinmez. Tek kişinin yaptığı milyonlarca oynanan oyun var. Herkes deneyerek bir yerlere geliyor. Hala günümüz büyük firmaları bile tutmayan oyunlar yapabiliyor.

Fikir gayet güzel. Stardew Valley çoğu kişinin sevdiği bir oyun. Ben de çok severim. Oyuncuların birbiriyle takastan daha çok etkileşime geçeceği bir dünya sunulursa oynanır. Stardew Valley'deki NPC'lerin yerini gerçek oyuncular alabilir mesela. Basitçe örnek, herkesin aynı GTA RP'deki gibi rolü olabilir. Balıkçı, balık malzemeleri satar, market tohum vs. satar gibi. Üstüne düşünmen gerek. Kafanda tam oturttuktan sonra girişimlerini yaparsın. Kolay olmayacağı kesin. Umarım başarılı olursun.
Burda amacımız hiç kimsenin şevkini kırmak değil fakat 1 kişinin tek başına bütcesiz MMORPG oyunu yapması malesef gerçeklik dışı.

20 yılda yine yapar.
İlk olarak 20 yıl bile az. Oyun şirketleri en azı bin kişilik ekiplerle 5-10 yılda bu çapta oyunlar yapıyorlar. İkincisi 20 yılda şuanki oyunlardan 5 kat iyisi yapılabilir. Üçüncü olarak bir projeye 2-3 ay verdikten sonra insanlar o projeden sıkılïp başka projelere kayıyorlar. Bu yüzden 20 yıl çok uzun bir süre. 20 yıl sonra adam çalışacak, oyuna yeterli ilgiyi gösteremeyecek. Şuanda sektörün içinde olan herkes başlangıçta gerçek dışı fikirlerden uzak olması gerektiğini savunuyor. Kodlamada, modellemede veya ses yapımında kendini geliştirip takım kurmak en mantıklı seçenek. Buraya kadar okuyan varsa valla tebrik ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı