Mobil internet ile CS:GO

Eyüp63

Decapat
En fazla 15 günlüğüne memlekete gideceğiz. CS:GO oynuyorum, Türk Telekom 4.5G'de ve şebeke Full çekiyor. Ortalama ping ne olur ve 15 GB yeterli olur mu? Bir de şeyden korkuyorum Source 2'ye geçecekler miş yakın zamanda, güncelleyebilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
4.5G bile olsa kablosuz şebeke kullanacağınızdan dolayı 90-100 ping alsanız bile büyük ihtimalle inişli çıkışlı olacaktır. Daha önce Turkcell ve Vodafone mobil internetimle yaptığım denemelerde 80-110 arasında ping aldım MM server'larında. Yaklaşık olarak da 2 oyun attığımda (uzun oyunlardı) 1.5 gb yakın bir data harcadım sanırım.

4.5G'de iyi sinyalle ping sıkıntısı çekmezsiniz. En kötü 90-70 arası alırsınız.

Şunu biraz daha düzgün açıklarsanız daha iyi olur. Neden korkuyorsun? Paketin bitmesinden mi?

Aynen interternet az olduğu için yetmez diye düşünüyorum.
4.5G bile olsa kablosuz şebeke kullanacağınızdan dolayı 90-100 ping alsanız bile büyük ihtimalle inişli çıkışlı olacaktır. Daha önce Turkcell ve Vodafone mobil internetimle yaptığım denemelerde 80-110 arasında ping aldım mm Server'larında. Yaklaşık olarak da 2 oyun attığımda (uzun oyunlardı) 1.5 GB yakın bir data harcadım sanırım.

Kablo ile bağlayacağım normal şarj kablosu ile. Telefonun bir özelliği vasıtası ile bağlayabiliyorum.

Oyun başına 100-150 MB yiyor yaklaşık, güncellemelerini yap. Arka plandaki güncellemeler internetinden fazla götürecektir, alıntı olarak bunu buldum:
"CS:GO'yu aç ayarladan "oyun" sekmesine gel orada "maksimum kabul edilebilir oyun trafiği band genişliği" diye bir seçenek olacak onu "son derece sınırlı" yap." Bunu yapan arkadaş maç başına 70 MB'lara kadar düşürmüş, sesli sohbeti falan kapatırsan düşer biraz daha muhtemelen ama info alamazsın. :)

En fazla 15 günlüğüne memlekete gideceğiz. CS:GO oynuyorum, Türk Telekom 4.5G'de ve şebeke Full çekiyor. Ortalama ping ne olur ve 15 GB yeterli olur mu? Bir de şeyden korkuyorum Source 2'ye geçecekler miş yakın zamanda, güncelleyebilir miyim?
Source 2 güncellemesi en az 1 sene sonra çıkıcak.

Kablo ile bağlayacağım normal şarj kablosu ile. Telefonun bir özelliği vasıtası ile bağlayabiliyorum.

Bilgisayara kablo ile aktarman bir nebze daha fazla stabillik sağlasa da, bahsettiğim şey mobil veri kullanmanın getireceği stabilite sorunuydu. Çünkü yaşadığın yerdeki baz istasyonunun yoğunluğuna göre veri akışında iniş çıkışlar yaşanabiliyor.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı