Mobil işlemci ile PC toplamak

Makaleler
3
Az önce bir video izledim. Gerçekten çok etkiledi beni açıkçası. Çünkü elimde 2 tane eski laptop var ve bu videodaki şey gerçekten yapılabilir bir şey ise kesinlikle yapacağım. Ama yapmadan önce sizlerin de görüşünü almak istedim.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Not: Rica ediyorum Video'yu çeken kanala odaklanmadan sadece videodaki olayı yorumlayın.

Az önce bir video izledim. Gerçekten çok etkiledi beni açıkçası. Çünkü elimde 2 tane eski laptop var ve bu videodaki şey gerçekten yapılabilir bir şey ise kesinlikle yapacağım. Ama yapmadan önce sizlerin de görüşünü almak istedim.
Video:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.

Not: Rica ediyorum Video'yu çeken kanala odaklanmadan sadece videodaki olayı yorumlayın.

Bütçesi düşük olanlar için gayet iyi bir video benzeri laptop bende de var elimdeki 2670QM işlemci sökülebiliyor anakartım dan ileride deneyeceğim gayet mantıklı.

Hocam elimdeki laptoplar ortalama 5 yıllık. Bir tanesi daha iyi bir modeldi. Ama videoda aklıma takılan anakart oldu. Soketine göre anakart bulmam lazım. Biraz araştırıp daha detaylı yazacağım.

İşlemci PGA sokete mi sahip yoksa BGA mı bunu bilmeniz gerekli. CPU-Z üzerinden bakabilirsiniz, bunun çeşitli örnekleri var.
Üstte attığım videodaki gibi bir şey de olabilir.
Mevcut elimde olan laptopların hem CPU hem de GPU'su sökülebiliyor. Bazı laptoplarda anakarta gömülü oluyor ama benimkiler gömülü değiller.
O zaman pek tabii yapabilirsiniz, uygun anakart bulduğunuz takdirde.

İşlemci PGA sokete mi sahip yoksa BGA mı bunu bilmeniz gerekli. CPU-Z üzerinden bakabilirsiniz, bunun çeşitli örnekleri var.
Üstte attığım videodaki gibi bir şey de olabilir.

O zaman pek tabii yapabilirsiniz, uygun anakart bulduğunuz takdirde.

Aynen hocam bakmam gereken daha çok şey var. Apar topar açtım zaten konuyu 😁 Laptopların şarjı zaten yoktu onları taktım şarja, dolunca işlemci modellerini öğrenip uyumlu anakart bakacağım. Bulduklarımı da sizlerle paylaşırım.

Video:

Bütçe azsa ve hazırda işlemci bulunuyorsa yapılabilir, çünkü 3630qmnin fiyatı 500 600 TL sahibinden.com da, elinizde yoksa R3 1200 AF alınabilir ama varsa böyle bir işlemci değerlendirilebilir.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı