Mobil operatör önerisi

Vodafone'un çekmeme gibi bir problemi var mı acaba?
Biliyor musunuz?
Tek çekmeme değil 4 kez dolandırdı bizi vodafone babamın imzasını taklit edip 10 adsl internet açmışlar.Birde telefon almıştık imeisi gitti gidip konuştuk biz alamayız dediler garantiye de yollamadılar bizde uğraşmadık.Türkcelle geçtim çok rahatım şu ana kadar herhangi bir sorun yaşamadım.

Para sıkıntı değil en iyi kaliteyi istiyorum diyorsanız net Turkcell. GNÇ Platinum tarifelerini inceleyebilirsiniz.

Vodafone'un çekmeme gibi bir problemi var mı acaba?
Biliyor musunuz?
Vodafone'a sakın bulaşmayın.

??

2 yıldır aktif olarak faturalı kullanıyorum. Bir sorununu mu gördüğünüz?
1- 4.5G kapsaması geniş, ama hızı ADSL'den farksız. 3G zaten Dial-up'tan hallice. Şehir merkezinde zaten hepsinin çekim gücü üç aşağı beş yukarı aynı olduğu için, performans konusunda en yetersiz operatör.
2-Müşteri hizmetleri diye bir şey yok, herhangi bir kampanya veya ücretlendirme sorunu yaşarsanız Allah yardımcınız olsun.
3- Sistemleri sağlıklı çalışmıyor. Faturasız hat kullanırken bile yıldızlı menülerde 3G SIM Kart değişim kampanyası falan çıkıyordu, yıl omuş 2022 :)
4-Fiyatı verdiği hizmet kalitesine göre çok yüksek.

Ben de Turkcell'in aksine Türk Telekom'u tavsiye ederim. 8 yılı BİMCELL olmak üzere 11 yıla yakındır TT kullanıyorum. Tabii arada 1 yıl kadar Vodafone birkaç ay Turkcell kullandığım da oldu.

TT özellikle tek marka altında birleşme (Telekom, TTNET, Avea) ve sonrasında oger Telekom'dan sonraki süreçte kendini epey geliştirdi. Eskiden beri kalıplaşmış olan o "çekmiyor" sözünü söylemek yalan olur.

Turkcell'de ise sürekli ilave şeyler satma çabaları, yüksek fiyat olmasına karşın bariz bir fark olmaması, sürekli çıkan pop-up reklamları, saydıkları avantajların sadece kendi uygulamalarında işe yaraması gibi şeyler var.

Vodafone'da yukarıda anlatılanlara kısmen katılıyorum. Bir şekilde ilerleyip gidiyor ama düzenleri yok gibi. İnternet hızında bazı sıkıntılar olabiliyor.

Ayrıca şunu da unutmayın ki, hangi operatör olursa olsun seçmiş olduğunuz tarife/pakete göre bağlantı hızları değişebiliyor. Atıyorum paketteki internet hızı 100 Mbps ile sınırlı ise; sil süpür, hediye çarkı, salla kazan gibi şeylerde çıkan internetler 35 Mbps hız ile sınırlı olabiliyor. Ayrıca ücretlendirme periyordu da tarife ve paketlere göre değişiyor. Kimi 1 KB, kimi 100 KB kimi 1 MB üzerinden ücretlendiriyor / kalan haklardan düşüyor.

En son BİMCELL'den Turkcell'e oradan da TT faturalıya geçtim. (4 ay önce) geçtiğimden beri sil süpür'de genellikle GB çıkıyor. Üst üste 3 hafta haftalık 10 GB çıkmıştı. Genelde ayda bir 100 DK geri kalan zamanlarda haftalık GB çıkıyor.

Turkcell'de ise saatlik 1 GB gibi şeyler ve Bip'te konuşma çıkıyordu. 1 dakikalık 1 MB verecek yakında diyebiliriz.

Benim tavsiyem TT kullanmanızdır. Tabii şunu da söylemeden geçemeyeceğim, BİMCELL ile TT arasında birazcık kalite gibi fark var. Örnek olarak 2019'du sanırım bir deprem sonrası operatörler biraz patlamıştı. Bir süre sonra TT kullanıcıları konuşma yapabilirken BİMCELL kullanıcısı olan ben halen görüşme yapamıyordum. Önceliği kendine veriyor sanırım.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı