Mobil programlama dilleri, Framework'lerini öğrenme

Ozaui

Yoctopat
Daha fazla  
Ben halihazırda .NET ile web backend, React ile web frontend yazan birisiyim. Mobil platformlar için de yazılım üretmek istiyorum. Araştırdığım kararı ile C# tarafında xamirin var ancak ne doğru düzgün kaynak bulabildim ne de öneren gördüm. React Native öğrenmek mantıklı geldi ancak çok nasıl bir yapıya sahip olduğunu bilmediğimden React Native ile sadece frontend kısmını mı yapıyoruz backendini ne ile yapacağız vs. bilmiyorum. Mobil platform için bilgi verebilir misiniz?

Son düzenleyen: Moderatör:
React biliyorsan, React Native Js tarafı 1-1 aynı. Aynı state management, benzer ui componentler, benzer style isimleri, benzer project structure.
Tek yapman gereken Android veya iOS işletim sisteminin mantığını anlamak.

React Native ile sadece frontend kısmını mı yapıyoruz backendini ne ile yapacağız
React Native client(frontend) ile ilgili. Dolayısıyla db işlemleri burada olmaz. Tabi SQLite falan kullanabilirsin. Orası ayrı. Ama backend tarafı yine C# falan kullanabilirsin. Http restapi(graphql falanda olabilir) ile istek atıp alırsın.

Halihazırda .net ve react ile yazdığım web sitesinin mobilini react ile kodlar isem web için yazdığım apiler çalışır mı?

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı