İnceleme Mobil tarayıcılar

Sırasıyla kullandığım 6 adet tarayıcıyla ilgili bilgiler vereceğim.
1-Google Chrome.
2-Huawei tarayıcı.
3-Opera mini.
4-Opera GX.
5-Brave
6-Mozilla Firefox
Not: Kullandığım Tarayıcıları kronolojik olarak sıraladım.

Google Chrome​

Sade arayüze sahip bir Google tarayıcısı. Rakiplerine göre geride kaldığı konu reklam engelleyici özelliğinin olmaması ve mobilde Chrome'a eklenti kurulamaması. Tarayıcılarda reklam engelleyicinin olmasına önem veren kişiler için zayıf bir alternatif. Eklenti ve reklam engelleyicilerin dışına çıkarsak sade ve anlaşılabilir arayüzüyle Google Chrome'un kullanıcı dostu bir tarayıcı olduğu söylenebilir.

Huawei tarayıcı​

Kullandığım cihaz Huawei olduğu için şans verdiğim bir tarayıcı oldu. Google Chrome gibi bu tarayıcıdada reklam engelleyici ve eklenti kurma gibi özellikler yok.

Bu tarayıcıda gizli sekme kullanıyorsanız aramalarınız belirli bir süre kaydoluyor. Örneği gizli sekmeden YouTube'a girip "Technopat" diye arattınız sonrasında gizli sekmeyi kapatıp tekrardan YouTube'a girerseniz son arattığınız şeyi karşınızda göreceksiniz.

Özelliklerinin yetersiz olması, ayarlardan kişiselleştirme özelliklerinin az olması bu tarayıcıyı rakiplerinden geriye düşürüyor.

Opera mini​

Açıkçası hakkında fazla bilgim olduğu söylenemez, çok kısa süre kullandım. Arayüzünün çok kötü olduğunu düşündüğüm için kullanmayı bıraktım.

Opera GX​

İçindeki özellikler bi' hayli fazla. Hem reklam engelleyici hem de VPN bulunuyor fakat içindeki VPN'e tam anlamıyla VPN demek doğru olmaz. Özellik olarak en beğendim tarayıcı olabilir fakat Opera GX'in kullanıcı gizliliğine önem vermemesi kullanmamanız için yeterli diyebilirim.

İsterseniz Opera ile ilgili şu videoyada bakabilirsiniz:
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Brave​

Genel itibarıyla harika bir tarayıcı fakat gözlemlediğim kadarıyla Brave'in 3 adet eksiği olduğunu düşünüyorum:

1- Tarayıcının ayarlar kısmı kesinlikle kullanıcı dostu değil, anlaması zor ve karmaşık. Aradığınız özellikleri zor bulabilirsiniz.

2- Tarayıcıyı kullanmayı bırakma sebebim olan sormadan indirme problemi. İlk başta anlamamış olabilirsiniz fakat şöyle diyeyim, mesela yanlışlıkla bir linke tıkladınız ve orada sekme açıldı eğer o tıkladığınız linkte bir indirme bağlantısı varsa sorgusuz sualsiz dosyayı indirmeye alıyor. Bu sebeple tarayıcıyı kullanmayı bıraktım.

3- Belki sizlere çok önemli gelmeyebilir fakat yorucu biz özellik olan sekmelerin oto grup oluşturması. Yine örnek vereyim; bir linke tıkladığınız zaman yeni sekme açıyorsa önceki sekmeyle grup oluşturuyor. Grubu eski haline çevirmek istiyorsanız ya grubu çöz ya da grubu kapat seçeneklerine tıklamanız gerekiyor.

Mozilla Firefox​

Şu an kullandığım tarayıcı. Brave'den bu tarayıcıya geçince alışması bir tık zor oldu fakat şu an alıştım diyebilirim. Chromium tabanlı bir tarayıcı değil diye bazı siteleri açmayabiliyor. Onun dışında herhangi bir sorun yaşamadım. Eklenti kurabilme özellikleri vs. gayet güzel. Arayüzünün ise sade olduğunu düşünüyorum, kullanmanızı öneririm.

Tarayıcı Sıralaması​

Kullandığım tarayıcıları sıralamam şu şekilde:
1-Brave
2-Mozilla Firefox.
3-Google Chrome.
4-Huawei tarayıcı.
5-Opera GX.
6-Opera mini.

Kapanış​

Yaptığım ilk inceleme bu oldu eğer bir hatam varsa mazur görün. Umarım yardımcı olabilmişimdir.

Ayrıca sormadan indirme problemi için ayar yapılabiliyor Brave üzerinde, sanırım arkadaş varsayılan olarak sormadan indirilmeyi sağlayan tik işaretini işaretlemiş. Ben her indirmede onay butonu ile karşılaşıyorum.

Hocam bende de normal dosya indirdiğim zaman soruyor evet ya da hayır diye fakat incelemede belirttiğim gibi sekme açan linklerdeki indirme bağlantılarını sorgulamadan kabul ediyor. Ayarları kurcaladım fakat bunu kapatmanın bir yolunu bulamadım.

Huawei Browser'ın yeni sürümlerinde reklam engelleyici var aslında.

Hocam rahatsız edici reklamları engelle dışında doğrudan reklam engelleyici ayarlarda yok galiba.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı