Mobil tema problemi

Makaleler
3
Merhaba, mobil temanızda problem var. Temanın bozulma sebebi adsense reklamları.
Şablona responsive olarak reklam kodları eklenmediği için kayma yapıyor.

Sanırım reklamınızı ad_above_top_breadcrumb şablonuna koydunuz. Reklamlarınızı aşağıda kodlarını verdiğim şekilde şablon da değişiklik yaparak responsive olarak ekleyebilirsiniz.

Öncelikle adsense hesabınızdan 3 adet eşzamanlı olarak belirteceğim boyutta özel reklam boyutu oluşturun.

1- 728*90
2- 468*60
3- 320*50

(Oluşturulan eşzamanlı adsense reklam kodlarını görüntülerken google_ad_slot = "5167582313"; tırnak işaretinde yer alan sadece slotid no yu aşağıda kodlarını yazdığım yerdeki kodla değiştirin başka bir şey eklemeyin. Dikkat etmeniz gereken husus hangi boyutta ki reklam kodunu görüntülüyor sanız aynı doğru orantılı şekil de alttaki kodlar da yer alan kısma yazınız. Her reklam kodu farklı slot id veriyor çünkü.

Ha bir de google_ad_client = "ca-pub-0635082314786094"; yazan kısımda kendi ca-pub-id numaranız ile değiştirin.

PHP:
<xen:hook name="ad_above_top_breadcrumb" />
<xen:if is="{$post.position} % {$xenOptions.messagesPerPage} == 0 AND !{$message.conversation_id}">
        <div style="text-align: center; padding: 8px 0 4px 0; border-bottom: 1px solid @primaryLighterStill">
            <script type="text/javascript">
            google_ad_client = "ca-pub-0635082314786094";
            width = document.documentElement.clientWidth;
            /* Responsive 3 */
            google_ad_slot = "6644315513";
            google_ad_width = 320;
            google_ad_height = 50;
                if (width > 483) {
                /* Responsive 2 */
                google_ad_slot = "5167582313";
                google_ad_width = 468;
                google_ad_height = 60;
                }
                    if (width > 743) {
                    /* Responsive 1 */
                    google_ad_slot = "3690849114";
                    google_ad_width = 728;
                    google_ad_height = 90;
                    }
            </script>
            <script type="text/javascript"
            src="http://pagead2.googlesyndication.com/pagead/show_ads.js">
            </script>
        </div>
</xen:if>

Şablonun içindeki <xen:hook name="ad_above_top_breadcrumb" /> kodunu silerek olduğu verdiğim kodları olduğu gibi kaydedin.

<xen:hook name="ad_above_top_breadcrumb" /> şablonun ismi zaten. Farklı bir yere reklam eklemek isterseniz (responsiveyi bozacak) bu mantıkla responsive yapabilirsiniz. Otomatik olarak tarayıcı tanımlayıp gösterime geçiyor.

Örnek olarak kendi sitemin mobilini inceleyebilirsiniz. www.seatclubworld.com

Dosya Ekleri

• IMG_0881.jpg
    IMG_0881.jpg
    159,8 KB · Görüntüleme: 160
Son düzenleyen: Moderatör:
@Recep Baltaş eklenti yazma hususun da maalesef bilgim yok. Ama dilim döndüğü kadarıyla yardımcı olabilirim.
Ayrıca bir sayfa da 5 adsense reklamınız var, max. 3 adet olması gerekiyor.
Belli bir müddet sonra adsense'den banlanabilir hesabınız. :)
Reklam yerleşimi politikaları - AdSense Yardım

Responsive tasarımı bozacak başka reklam kodunuz yok fakat sayfa içi yerleşimi forumu bayağı bozmuş.
İlk defa adblock eklentisini pasif hale getirdim burada baktım şimdi fark ettim :)
Dilerseniz forum da düzenli görüntülenecek şekilde reklamları ayarlayabiliriz.
Bana özel mesaj atın isterseniz size responsive olarak gerekli kodları vereyim şablonunuz da değişiklikler yapın derim. :)

Merhabalar,

Reklam gösterimleri "XenForo" üzerinden yapılmamaktadır. Verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederiz öncelikle güzel bir yazı niteliğinde bildirim olmuş. Maalesef "adsense" reklamlarını responsive yapmayı unutmuşuz, gün içerisinde düzenleme ve çözüm işlemi yapılacaktır.

Bilgiler için teşekkürler ancak bir konuda yanlışınız var, herhangi bir sayfada 5 Adsense reklamı yok, kurallara uygun bir şekilde üç adet var. Diğer reklamlar zaten AdSense birimi değiller. Tema genişliğini değiştiren reklam da zaten Google'ın birimi değil, Responsive alternatifi olmayan bir kampanya. Kodları kontrol ettim, biz daha modern bir standardı kullanıyoruz, bahsi geçen yöntem Responsive ilk çıktığında mevcuttu. Diğer biçimlendirme seçenekleri de Xenforo ve birkaç yazılımın daha önümüzdeki aylarda güncellemesi ile çözülecek.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı