Mobil ve bilgisayar için hangi yazılım dili öğrenmek daha mantıklı olur?

Hangisinden basladigin fark etmez. Uzunca bir sure programlama temelini atmakla ugrasacaksin, temelin oturduktan sonra da gelistirecegin projeye yonelik teknoloji ogrenebilirsin.

Dil ogrenmek mevzuyu bilen birisi icin cok kisa suren bir surec. Yani sen C++ ile ogrenmeye baslayip sonra bir oyun projesi icin C# ogrenmekte hiç sorun yasamazsin, keske C# ile programlama ogrendim demezsin.

Yani yazılıma başlamak için hangi dil olduğu önemli değil. Yazılımın temelini öğrenmek önemli.
Sayılır. Mesela; WPF C# kullanır, Qt C++ kullanır, TKinter Python kullanır. Bunlar arayüz geliştirme sistemleri ama böyle bir şey aramıyorsan yine de fark etmez. Mesela oyun yapacaksan UE C++ kullanır, Unity C# kullanır. Önce işini hangi platformda yapacağını belirlemen gerek, bir dil seçimi değil. Böyle bir planın varsa seçeceğin platformun dilini öğrenerek başlayabilirsin.
Peki sence ue mi Unity mi kullanmalıyım. Baba ue daha mantıklı geliyor ama yine de bir bilenin fikrini almak isterim.
 
Merhaba.
Ben yazılıma yeni başlıyorum ve Python'dan birkaç ders izledim ama sonrasında uygulama geliştirmek için çok da kullanışlı olmadığını öğrendim. Ben bilgisayar için bir uygulama yapmak istiyorum ve daha sonrasında o uygulamanın Android versiyonunu yapmak istiyorum. Yani hem bilgisayar hem de telefon da çalışabilen bir yazılım dili arıyorum. Araştırdığım da C++, Java gibi diller çıktı ama ben pek karar veremedim. Hangisi başlangıç için daha iyi olur ya da hangi dilden başlamalıyım? Farkı sitelerde farklı bilgiler oluyor o yüzden kafam karıştı.
C# ve ya C++. Android için flutter,kotlin öneririm ama.
 
Peki sence ue mi Unity mi kullanmalıyım. Baba ue daha mantıklı geliyor ama yine de bir bilenin fikrini almak isterim.
Duruma göre. UE yi bir araba olarak düşünürsek Unity bir motorsiklet gibidir. Genel olarak UE daha güçlü ve kapsamlı, Unity ise daha hızlı (proje geliştirme açısından) ve kolaydır.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı