Mobilde antivirüse gerek var mı?

Akil hocam biraz bilgi versenize Android zararlıları ile ilgili, bilgi edinelim
Hangisini yazsak sayfa yetmez ama birkaçına değinebilirim.

Bu aralar bankacılık botları oldukça popüler zira birçok kişi mobil bankacılık kullanıyor.

Çeşitli zararlılar bulunuyor, kimisinin kaynak kodları ülke bazında çeşitli siber çetelere dağıtılarak uluslararası çapta bir dolandırıcılık faaliyeti yönetiliyor. Aynı zamanda bu zararlıların bir kısmı telefonlara uzaktan erişmek için de kullanılmakta. Bu şekilde yayılmayı hedefleyen zararlılar da bulunuyor.

Bunlar sadece örnek.

Hangisini yazsak sayfa yetmez ama birkaçına değinebilirim.

Bu aralar bankacılık botları oldukça popüler zira birçok kişi mobil bankacılık kullanıyor.

Çeşitli zararlılar bulunuyor, kimisinin kaynak kodları ülke bazında çeşitli siber çetelere dağıtılarak uluslararası çapta bir dolandırıcılık faaliyeti yönetiliyor. Aynı zamanda bu zararlıların bir kısmı telefonlara uzaktan erişmek için de kullanılmakta. Bu şekilde yayılmayı hedefleyen zararlılar da bulunuyor.

Bunlar sadece örnek.

Kasperky ile ESET-NOD32'nin mobil antivirüsü vardı sanırım sizce mobili iyi mi bunların hangi mobil antivirüsü kullanıyorsunuz.

Kasperky ile ESET-NOD32'nin mobil antivirüsü vardı sanırım sizce mobili iyi mi? Bunlardan hangi mobil antivirüsü kullanıyorsunuz?
Benim burada kendi kullandığım yazılımı yazmam doğru olmayacaktır fakat bir yazılım tercih edecekseniz testlere göz atabilirsiniz.

Mobilde biraz daha farklı çalışıyor güvenlik yazılımları. Maalesef masaüstü kadar etkili olmasa da yine de korunmak için kullanmak gerek. Onun dışında yine kullanıcı faktörü devreye giriyor. Her uygulamayı indirmemek, izinlerini kontrol etmek, korsan uygulamalardan uzak durmak ve deneyiminiz varsa uygulamayı analiz etmek gerek.

Bilinçli bir kullanıcı olarak gerek duymuyorum. Özellikle 3-5 liralık uygulamaları apk olarak indirmek yerine satın alanlar için, gizli sekmeyi açıp kendini kaybetmeyenler için çok gereksiz olur.

Bence pek gerek yok gibi. Bobilde ransowmare falan çok görmüyoruz. Genellikle adware oluyor çoğunluğu.

Güncelleme 2022.
Bana kalırsa 2022 için lazım çünkü virüsler artık çok gelişti, Kaspersky'dan (ya da başka antivirüs) falan 1 cihaz boşta kaldıysa yine de ekleyin telefonunuza.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı