- Makaleler
- 2
Merhaba, daha önce bu konuya hiç değinen olmadığından ve ileride birinin yardıma ihtiyacı olduğunda ihtiyaçlarını karşılaması açısından bu rehberi oluşturma kararı aldım. AliExpress üzerinde Mobile yani laptop Chipset'e sahip ekran kartları satılıyor. Son zamanlarda fark ettiğim kadarıyla bu kartlar 2. elde de çok yaygınlaşmış ve bende uygun fiyata bulduğumdan dolayı aldım. "RTX 2070" ancak driver yüklemeye gelince, bu kartlar NVIDIA'nın normal driver versiyonlarını kabul etmiyor. VBIOS şeklinde özel olarak ayarlanması gerekiyor ve internette bununla alakalı çok az kaynak mevcut. Bu kartlar temelde "frankenstein" olarak geçiyor. Bu alanda belli bir ticaret döndüğünden olsa gerek açıklamıyor çoğu kişi. Hatta para ile yardım ediyorlar Driver'ı sorduğunuzda. Ancak ben araştırmalarım sonucu Driver'lara ulaştım ve hepsinin oldukça stabil olduğunu söyleyebilirim. Linux ve Windows ile uyumlu.
github.com
Bu link üzerinden istediğiniz versiyonu ve işletim sisteminize uygun olanı indirip normal bir NVIDIA Driver'ı kuruyormuşsunuz gibi kuruyorsunuz ve hepsi bu kadar. Umarım bu konuda yardıma ihtiyacı olan - olacak olan herkese yardımcı olur.
GitHub - arutar/FrankenDriver: FrankenDriver. Frankenstein Driver. Drivers for video cards RTX 30XXm, RTX 40XXm from aliexpress. Driver for RTX 40XXm, RTX 30XXm, RTX 20XX from aliexpress. Driver for graphics cards with a laptop chip.
FrankenDriver. Frankenstein Driver. Drivers for video cards RTX 30XXm, RTX 40XXm from aliexpress. Driver for RTX 40XXm, RTX 30XXm, RTX 20XX from aliexpress. Driver for graphics cards with a laptop ...
Bu link üzerinden istediğiniz versiyonu ve işletim sisteminize uygun olanı indirip normal bir NVIDIA Driver'ı kuruyormuşsunuz gibi kuruyorsunuz ve hepsi bu kadar. Umarım bu konuda yardıma ihtiyacı olan - olacak olan herkese yardımcı olur.