Model numarası farklı RAM'ler uyumlu çalışır mı?

thesunset

Hectopat
Yer
unknown
Kullandığım RAM modeli, 2x8 CMW16GX4 M.2E3200C16 bunu, 4x8 GB şekline çıkarmak istiyorum, 2 adet CMW16GX4 M.2C3200C16 olan modelden eklesem sisteme sorun olur mu? Uyumlu çalışır mı?

Son düzenleme:
Aynı marka, aynı model, aynı MHz hızı, aynı CL süresi olmasına rağmen farklı alınması durumunda uyum sorunları ortaya çıkabiliyor (genelde uyumlu olsa da). Farklı model RAM taktığında uyum sorunu ortaya çıkması çok yüksek ihtimal. MHz ve CL süreleri aynıysa belki sorun olmayabilir. Sorun olursa iade edersin.

4 lü ram kullanmak zaten uyumlu olsa bile stabilite sorunlarına yol açabilir, frekans düşürüp xmp/expo kapatmak gerekebilir. Eldekini satıp 2x16 alın garanti çözüm.

Hocam, elindeki kit ile, eklemek istediğin de, ikisi de aynı seriden, aynı hız ve Timing'lerde (3200Mhz cl16). Çoğu sistemde sorunsuz çalışır, ben de müşterilere böyle karışık kit takıp kullanıyorum yıllardır. Nadir de olsa stabilite sorunu çıkabiliyor ama XMP açıp deneyiver, olmazsa 2133'te idare eder.

Geçikme ve hız aynı ikisinin de, sadece E / C kodları farklı onu da detaylı bakınca fark ettim. 2. El alacaktım, malum fiyatlar coşmuş. Çok gerekli değil aslında ama yine de almak istedim sorun olup olmayacağını kestiremedim işte.

Geçikme ve hız aynı ikisinin de, sadece e / C kodları farklı onu da detaylı bakınca fark ettim. 2. el alacaktım, malum fiyatlar coşmuş. Çok gerekli değil aslında ama yine de almak istedim sorun olup olmayacağını kestiremedim işte.

Evet E ve C kodları sadece revizyon farkı, ıc'ler genelde aynı oluyor Corsair'de. 2. el alırsan fiyat avantajı büyük. Fiyatlar almış başını gidiyor 2. el alırsan Memtest'le kontrol et.

4 lü ram kullanmak zaten uyumlu olsa bile stabilite sorunlarına yol açabilir, frekans düşürüp xmp/expo kapatmak gerekebilir. Eldekini satıp 2x16 alın garanti çözüm.

1765980621095.png

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

• Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
    Yukarı