Model O Wireless alınır mı?

Bütçe
1500
Ben de yeni Logitech G703 sipariş ettim. Gelmesini bekliyorum. Model O'dan çok daha iyidir.

Model O wireless kullandım ve iade etmek durumunda kaldım. Malzeme kalitesi kötü. Tıklama tuşları pütürtülü ve hissiyatı berbat. Parmağa kramp girecek kadar sert tıklaması var. MMO kesinlikle oynanmaz. Eli çok terletiyor ve bir müddet sonra yapış yapış oluyor.

İyi tarafları, optik muhteşem. Ergonomi fena değil. Kuş kadar hafif. Ve şarj süresi çok iyi gidiyor. Fakat eksi tarafları daha ağır bastığı için iade etmiştim 1 ay kullandıktan sonra.

G703 Lightspeed Hero göz atmanı öneririm. Araştırmalarım sonucu seçimim o oldu.

Not: Mouse alırken kesinlikle RGB kriterin olmasın. Önemli olan ele oturuşu ve kullanım rahatlığı. Işıklara bakacağın en son ekipman mouse olmalı :)

Ben de yeni Logitech G703 sipariş ettim. Gelmesini bekliyorum. Model O'dan çok daha iyidir.

Model o Wireless kullandım ve iade etmek durumunda kaldım. Malzeme kalitesi kötü. Tıklama tuşları pütürtülü ve hissiyatı berbat. Parmağa kramp girecek kadar sert tıklaması var. MMO kesinlikle oynanmaz. Eli çok terletiyor ve bir müddet sonra yapış yapış oluyor.

İyi tarafları, optik muhteşem. Ergonomi fena değil. Kuş kadar hafif. Ve şarj süresi çok iyi gidiyor. Fakat eksi tarafları daha ağır bastığı için iade etmiştim 1 ay kullandıktan sonra.

G703 lightspeed Hero göz atmanı öneririm. Araştırmalarım sonucu seçimim o oldu.

Not: Mouse alırken kesinlikle RGB kriterin olmasın. Önemli olan ele oturuşu ve kullanım rahatlığı. Işıklara bakacağın en son ekipman mouse olmalı :)

Anlaşılan size iyi bir kopya gelmemiş. Ben dediğiniz sorunları yaşamadım. Dedikleriniz cidden enteresan geldi. Size dediğim gibi iyi bir kopya değil problemli bir model gelmiş olabilir. G703'te kullandım. Kısa zaman sonra sattım ağırlığı fazla elimi çok terletiyordu ve ergonomisi refleksimi yavaşlatmıştı. Tabii ki bu benim elime ve tutuş şeklime göre konuşuyorum. Bu mouse de ben yaşamadım. Fakat birçok kişi scrool tekerlek problemleri yaşamış. Bunu bilerek almıştım. Kısa zaman sonra sattığım için ben olmadı hakkında kesin konuşamam. Sizde kendi yaşadığınız tecrübeyi paylaşıyorsunuz bende kendi tecrübemi paylaşıyorum. Şu an hala model o Wireless (minius) daha küçük model onu kullanıyorum memnunum.

Anlaşılan size iyi bir kopya gelmemiş. Ben dediğiniz sorunları yaşamadım. Dedikleriniz cidden enteresan geldi. Size dediğim gibi iyi bir kopya değil problemli bir model gelmiş olabilir. G703'te kullandım. Kısa zaman sonra sattım ağırlığı fazla elimi çok terletiyordu ve ergonomisi refleksimi yavaşlatmıştı. Tabii ki bu benim elime ve tutuş şeklime göre konuşuyorum. Bu mouse de ben yaşamadım. Fakat birçok kişi scrool tekerlek problemleri yaşamış. Bunu bilerek almıştım. Kısa zaman sonra sattığım için ben olmadı hakkında kesin konuşamam. Sizde kendi yaşadığınız tecrübeyi paylaşıyorsunuz bende kendi tecrübemi paylaşıyorum. Şu an hala model o Wireless (minius) daha küçük model onu kullanıyorum memnunum.
Kopya demek doğru bir tabir olmaz. Bunlar fabrikasyon olarak üretilen orjinal ekipmanlar. İşlemci gibi donanım olsalar silikondan ötürü dediğiniz gibi kötüsü denk gelmiş olabilirdi. Ama model 0 genel olarak dediğim gibi. Ve bu bahsettiğim problemler sadece benim görüşüm değil. Tanıdığım da aynı sorunları yaşadı. Problem dediğim farenin yapımından dolayı olan durumlar. Bana göre problem yani. Arızalı değil, farenin kendisi öyle.

Mesela MMO oynarken veya Office işleri yaparken zorlamıyor derseniz doğru olmaz. Çünkü basbayağı sert tıklaması var. Bu farenin genel yapısı öyle. Uzun kullanımda parmak ağrıtacak şekilde rahatsız edici tıklama söz konusu. İşaret parmağına kramp girdirecek kadar kötü. Malzeme kalitesi de iyi değil. İçini açıp baktım. Dümdüz plastik bir ürün. Terletme ve yapışkanlık konusu bana has olabilir, ona birşey diyemem. Ama tıklama konusunda kesinlikle 5 liralık farelerden farkı yok. Bu dediklerim sorun olmayacaksa gayet güzel bir fare.

G703'ün son sürümü olan Hero'da bahsettiğiniz problemler ortadan kalktı. Sizin dediğiniz düz modelinde olan problemler. Hero herkesin tam puan verdiği bir fare.

Fakat fare tamamen kullanıcıya bağlıdır. Ergonomisinden, terletmesine vs. herkese göre değişkenlik gösterir. Ama Model O MMO oynayan ve Office programları kullanan kişilerin son tercihlerinden biri olmalıdır. Bu söylediğim bana göre değil genel olarak inceleme yapanların da kanısı. Ergonomi olarak değil fakat tıklama olarak yorucu bir fare. Optik, gecikme süresi ve şarj süresi olarak hiçbir sorunu yok. O bakımdan çok iyi.

Kopya demek doğru bir tabir olmaz. Bunlar fabrikasyon olarak üretilen orijinal ekipmanlar. İşlemci gibi donanım olsalar silikondan ötürü dediğiniz gibi kötüsü denk gelmiş olabilirdi. Ama model 0 genel olarak dediğim gibi. Ve bu bahsettiğim problemler sadece benim görüşüm değil. Tanıdığım da aynı sorunları yaşadı. Problem dediğim farenin yapımından dolayı olan durumlar. Bana göre problem yani. Arızalı değil, farenin kendisi öyle.

Mesela MMO oynarken veya Office işleri yaparken zorlamıyor derseniz doğru olmaz. Çünkü basbayağı sert tıklaması var. Bu farenin genel yapısı öyle. Uzun kullanımda parmak ağrıtacak şekilde rahatsız edici tıklama söz konusu. İşaret parmağına kramp girdirecek kadar kötü. Malzeme kalitesi de iyi değil. İçini açıp baktım. Dümdüz plastik bir ürün. Terletme ve yapışkanlık konusu bana has olabilir, ona bir şey diyemem. Ama tıklama konusunda kesinlikle 5 liralık farelerden farkı yok. Bu dediklerim sorun olmayacaksa gayet güzel bir fare.

G703'ün son sürümü olan Hero'da bahsettiğiniz problemler ortadan kalktı. Sizin dediğiniz düz modelinde olan problemler. Hero herkesin tam puan verdiği bir fare.

Fakat fare tamamen kullanıcıya bağlıdır. Ergono misinden, terletmesine vs. herkese göre değişkenlik gösterir. Ama model o MMO oynayan ve Office programları kullanan kişilerin son tercihlerinden biri olmalıdır. Bu söylediğim bana göre değil genel olarak inceleme yapanların da kanısı. Ergonomi olarak değil fakat tıklama olarak yorucu bir fare. Optik, gecikme süresi ve şarj süresi olarak hiçbir sorunu yok. O bakımdan çok iyi.

Bazı konularda size katılmıyorum. Genelde yabancı kaynaklardan okuduğumdan dolayı kopya diyorum. Kopya demek sahte ürün demek değil. Diğer konu bir üründe genel anlamda sorunlu demek hepsinde olması gerekir. Yani sadece bazı kişiler sorun yaşıyor diye tüm ürünler sorunlu diye bir tabir kullanmak doğru olmaz. Ama çoğunlukla problem oluyorsa bu firmanın üretim kalitesindeki başarısızlıktır. Belli başlı seri modellerde sorun olabilir. Maalesef G703 Hero sensörlü fare dede bu problemi yaşayan oldu. Yabancı forumlarda şikayetler var. Ama yine de hepsi sorunlu demiyorum belki Hero sensörlü bazı serileri de bu sorunu çözdüler bilmiyorum. G703 Hero sensör mouse kullandığım için iyi biliyorum. Zaten kendi görüşümü belirttim. G703 kötü demiyorum. Kötü olsa zaten ben tercih edip kullanmazdım. Ama benim kullanım şartlarıma göre ağır geldi. Sağ ve sol taraflarındaki kauçuk elimi terletti. Ve bana sanki zamanla orada çukur olacak hissi verdi bilmiyorum. Farenin sol tarafında bulunan iki adet tuştan yay sesi geliyordu. İnternetten araştırdım hatta mağazalarda test ettim onlarda da aynıydı. Farenin yan tuşlarına hızlıca basıp bırakınca yay sesi geliyor. İlk başta rahatsız ediyordu sonra alıştım. Bunlar benim görüşlerim. Diğer konu olarak ben model o Wireless minius kullanıyorum. Dediğiniz sorunları yaşamadım aksine Click'leri çok güzel. Bu konuda abarttığınızı düşünüyorum. Hatta rtings sitesinde yapı kalitesinde Logitech ile aynı puanı almış. Dediğiniz gibi 5TL etmez bir mouse için bu puanı vermezler diye düşünüyorum. Konuyu daha fazla kirletmek istemiyorum. Arkadaş model o Wireless hakkında soru sordu. Bende aynı modelin minius daha küçük modelini kullandığım için yaşadığım tecrübemi belirtmek istedim. Normalde çok takılmam fakat yorumunuz görünce kendime dedim ben herhalde başka mouse kullanıyorum. Böyle bir durumun kişiye özel olmanı belirtmek istedim. Konu kirletmemesi için daha yazmayacağım. Çünkü faydalı olmayacak.

@Badmobil Ben düz Model O wireless modelini kullandım. Dediklerim tamamen kişisel problemler zaten. Çünkü bana kötü gelen başkalarına iyi gelebilir. Fakat sert tıklama konusunda görüş herkes için aynı olur. Rtings'te iş ve MMO türü oyunlar için önermiyor. Uzun kullanım mouse'u değil gerçekten. Minus modelinde küçük yapısından dolayı bahsettiklerim olmayabilir.
Örnek olarak Razer Viper mini ve Razer Dead Adder 2 kullanıyorum şu an. D2 de rahatsız edici durumlar var ama Viper mini de yok. Hatta D2'nin yan tarafı delindi bile. G703'te bahsettiğiniz durum gerçekleşti. Tıklama konusunda Viper mini pürüzsüz ve çok daha iyi. Bu yüzden Glorius Model O Minus sorunsuz hissettirmiş olabilir. Boyutlar küçüldükçe kusurlar da küçülüyor.

Konu kirliliği sayılmaz bu tartışmamız. Arkadaşın daha iyi karar vermesini sağlar. Çünkü iki kişinin şahsi görüşlerini görmüş oluyor :)

Bu arada Model O kötülemiyorum. Sensör, şarj süresi vs. mükkemmel bir mouse. Hatta kullandığım en iyi optiğe sahip fareydi. Ama herkese gitmeyecek bir mouse. Sert tıklamasından ve pürüzsüz olmayışından dolayı benim gibi çok şikayetçisi olur. Çünkü uzun kullanımda çoğu kişi parmaklara kramp sokacak kadar sert bir tıklama istemez. Bu yüzden mouse kişisel tercihtir. Denemeden almamak lazım.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı