Modem aracılığıyla cihazlar arası virüs bulaşır mı?

Makaleler
2
Merhaba arkadaşlar. Aynı modeme 1 telefon, 1 PC ile bağlanmış durumdayım ve telefonda virüs olabileceğinden şüpheleniyorum. Şüphelenme sebebim sadece o cihaz bağlandığında modem anlık kafayı yiyor. Mesela konuk ağ isimleri birden aktif oluyor, kilitlenme vs. ne yazık ki format da atamıyorum şu an. Sorum kısaca o cihazdan kendi cihazıma (PC) virüs bulaşabilir mi?
@Recep Baltaş.

Virus bulaşacağını sanmıyorum çünkü ikisi farklı platformlar ama şüpheleniyorsan Kaspersky veya ESET indirerek cihazında tarama başlatabilirsin.(tam tarama yapmayı unutma!)

Hocam modemden virüsün bulaşmayacağını ama aynı ağ üzerinde sizden başka biri de bağlıysa o kişinin size zarar verebileceğini düşünüyorum. Cihazdan cihaza dosya paylaşımı ve USB alışverişi olmadığı sürece sıkıntı olmaz.

Teknik olarak evet ama bunun için özel bir hedef olmanız gerekir, piyasada public gezen basit virüslerin bu tarz fonksiyonları yok. Yinede önlem almak isterseniz ağ seçeneklerini ev ağına göre uygulayın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı