Covid aracılığıyla mı bulaşıyor.Arkadaşlar modeme zararlı bulaşabilir, inanmayan araştırabilir. İyi sosyaller.

Covid aracılığıyla mı bulaşıyor.Arkadaşlar modeme zararlı bulaşabilir, inanmayan araştırabilir. İyi sosyaller.
Hocam bildiğim kadarıyla modemin bir hafızası yok.
COVID aracılığıyla mı bulaşıyor.![]()
Modemlerin işletim sistemi olduğunu biliyordum ama ram işlemci vs bilmiyordum bir araştırıp bakacağım hocam. Şimdilik siliyorum yorumu.Yanılıyorsun hocam. Modemin de tıpkı bilgisayarlar gibi bileşenleri var, RAM, sabit disk, işlemcisi vs. modemlerin de kendi işletim sistemleri kendi ekosistemleri vardır.
Şimdi başlığa bakıp cevap verirsek, evet modeme virüs bulaşabilir.
Ancak bu olaydan dolayı bulaşması imkansıza yakın. Bulaşmamıştır büyük ihtimal, zira herhangi bir dosya indirip açmamışsınız. Basit bir reklam sadece. Bundan bir şey olmaz, rahat olun. Böyle bir durum yüzünden ne telefona ne de modeme bulaşmaz virüs.
Not:
Modeme virüs bulaşması durumunda: Modemi sıfırlayın/resetleyin.
Telefona virüs bulaşması durumunda: Telefonunuzu güçlü bir av yazılımıyla taratın, örneğin: Avast Mobile Security, ESET Mobile Security gibi.
Hocam o kadarını bilmiyorum, araştırmadım şu anlık. Ancak bakın şundan %100 eminim bulaşabiliyor. Bulaşabiliyor, zira gördüm. Yaşadım bu olayı.Modeme arada port olmadan nasıl virüs bulaşabilir bana açıklar mısınız acaba?
Telefondaki işlemci ile modemdeki ROM tamamen farklı bir mimari değil mi?
Hocam o kadarını bilmiyorum, araştırmadım şu anlık. Ancak bakın şundan %100 eminim bulaşabiliyor. Bulaşabiliyor, zira gördüm. Yaşadım bu olayı.
Nedir bu update your flash player virüsü?
Cep telefonumda, tabletimde, bilgisayarımda, laptopumda, son olarak da TELEVİZYONUMDA çıktı! Acaba Wi-Fi'ye mi bulaşmış bir virüs? (İnternet ağına bulaşan bir virüs?) Temizlemenin bir yolu var mıdır? Trend Micro ile taradım virüs bulamadı.(Orjinal yazılım) Ne yapmam lazım?www.technopat.net
Bak mesela bu iki konuda da modem virüsü yemiş adamlar. Olabiliyor böyle şeyler.Adobe Flash Player virüsü
Öncelikle merhaba, İnternette bir virüs var, youtubeye girerken "WARNING! Your Flash Player may be out of date. Please update to continue" diye bir hata veriyor, bu hata eskiden tüm sitelerde vardı ama sonradan modeme reset atıp tekrardan kurulum yapınca düzeldi. Ama youtubede hala devam ediyor...www.technopat.net
Bu sitenin çalışmasını sağlamak için gerekli çerezleri ve deneyiminizi iyileştirmek için isteğe bağlı çerezleri kullanıyoruz.