Modeme virüs bulaşır mı?

Yanılıyorsun hocam. Modemin de tıpkı bilgisayarlar gibi bileşenleri var, RAM, sabit disk, işlemcisi vs. modemlerin de kendi işletim sistemleri kendi ekosistemleri vardır.
Modemlerin işletim sistemi olduğunu biliyordum ama ram işlemci vs bilmiyordum bir araştırıp bakacağım hocam. Şimdilik siliyorum yorumu.

Sosyalde şu konuda nadiren de olsa bulaşabildiğini yazmışlar. Ağ ile dağılan, açıklardan faydalananlar da varmış. Genelde söylenenler bu yönde. Benim için yeterli, iyi sosyaller.

Son düzenleme:
Şimdi başlığa bakıp cevap verirsek, evet modeme virüs bulaşabilir.

Ancak bu olaydan dolayı bulaşması imkansıza yakın. Bulaşmamıştır büyük ihtimal, zira herhangi bir dosya indirip açmamışsınız. Basit bir reklam sadece. Bundan bir şey olmaz, rahat olun. Böyle bir durum yüzünden ne telefona ne de modeme bulaşmaz virüs.

Not:
Modeme virüs bulaşması durumunda: Modemi sıfırlayın/resetleyin.
Telefona virüs bulaşması durumunda: Telefonunuzu güçlü bir av yazılımıyla taratın, örneğin: Avast Mobile Security, ESET Mobile Security gibi.

Modeme arada port olmadan nasıl virüs bulaşabilir bana açıklar mısınız acaba?
Telefondaki işlemci ile modemdeki ROM tamamen farklı bir mimari değil mi?

Modeme arada port olmadan nasıl virüs bulaşabilir bana açıklar mısınız acaba?
Telefondaki işlemci ile modemdeki ROM tamamen farklı bir mimari değil mi?
Hocam o kadarını bilmiyorum, araştırmadım şu anlık. Ancak bakın şundan %100 eminim bulaşabiliyor. Bulaşabiliyor, zira gördüm. Yaşadım bu olayı.
Bak mesela bu iki konuda da modem virüsü yemiş adamlar. Olabiliyor böyle şeyler.

Hocam o kadarını bilmiyorum, araştırmadım şu anlık. Ancak bakın şundan %100 eminim bulaşabiliyor. Bulaşabiliyor, zira gördüm. Yaşadım bu olayı.
Bak mesela bu iki konuda da modem virüsü yemiş adamlar. Olabiliyor böyle şeyler.

Bana göre yeterli bir argüman değil, örnek var nedeni yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı