Modem Arayüzündeki hız gerçek hızı mı temsil eder?

ozanefe35

Hectopat
Daha fazla  
TürkNet online işlemler kısmın da, tarifemi kontrol ettiğim de 75 Mbps'e kadar olduğu yazıyor.
Modem ara yüzünde data rate kısmın da 60278 olarak görünüyor.

modem sayfası.jpg

Farkındayım alabileceğim hız 71440 yazıyor zaten.
Fakat hattım 75 Mbps'i kaldırmadığı için mi data rate kısmı sabit 60278 olarak görünüyor.
Yoksa TürkNet mi baştan bana bu hızı sabitlemiş.
Online işlemler tarifem de 75 yazıyor, destek içinde yazıştığımda da sizin hızınız 75 ayarlı deniyor.
Kısaca modem sayfasında ki 60278 rakamına mı güveneyim, TürkNet'in 75 dediğine mi?
Ve 70 Mbps gibi bir ara hız isteyebilir miyim? Yoksa hızlar 50, 75, 100 diye mi sabitleniyor?

Son düzenleyen: Moderatör:
Turknet size 75mbit hız vermiş ancak altyapınız en fazla 71Mbit destekliyor. SNR değeride sınırda gözüküyor, modem kopmaları önlemek için hızını 60mbite düşürmüş. Kararlılık ayarıyla oynayarak SNR düşürüp hızını 71mbite kadar yükseltebilirsin ancak kopmalar meydana gelecektir.

Snr değeriniz tam sınırda zaten. Sistem kopma olmadan alabileceğiniz en yüksek hızı tanımlıyor. Paketiniz 75 Mbit paketi, bu değerlerle alabileceğiniz en yüksek ise 60 Mbit. Ben de şu an 100 Mbit paketini kullanıyorum mesela fakat 81 Mbit alabiliyorum Snr tam sınırdayken. Her şey olması gerektiği gibi, hızınız hiç fena değil Türkiye'deki genele kıyasla.

Snr değeriniz tam sınırda zaten. Sistem kopma olmadan alabileceğiniz en yüksek hızı tanımlıyor. Paketiniz 75 Mbit paketi, bu değerlerle alabileceğiniz en yüksek ise 60 Mbit. Ben de şu an 100 Mbit paketini kullanıyorum mesela fakat 81 Mbit alabiliyorum Snr tam sınırdayken. Her şey olması gerektiği gibi, hızınız hiç fena değil Türkiye'deki genele kıyasla.
Hocam aynı şekil bende 100e 80 alıyorum ancak bazen baktığımda 90 92mbit olmuş oluyor. Bu santralle mi alakalı yoksa binayla mı?
Screenshot_20190807-135350_Samsung Internet Beta.jpg

Turknet size 75mbit hız vermiş ancak altyapınız en fazla 71Mbit destekliyor. SNR değeride sınırda gözüküyor, modem kopmaları önlemek için hızını 60mbite düşürmüş. Kararlılık ayarıyla oynayarak SNR düşürüp hızını 71mbite kadar yükseltebilirsin ancak kopmalar meydana gelecektir.
Asus Modem hızı sınırlıyor yani. cevap verdiğiniz için çok teşekkür ederim.
Arayüzü biraz kurcaladım kararlılık kısmından snr yi düşürdüm.
ve bu şekilde azda olsa arttı
data rate 62375
max rate 77000
kopma da yok.
daha fazla zorlamadım.
Teşekkür ederim, meseleyi yeni anladım. 1 ay öncesine kadar adsl kulllanıyordum.
şimdi vdsl'e geçince hız olayını iyice anlamak istedim.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı