TTNET 24 Mbps VDSL limitsiz paket kullanmaktayım. Modem arayüzünde alınan hız 28254 kbit/s görünüyor. Ne var ki hız testinde 24 Mbps sonucu çıkıyor. Aslında sorun edilecek bir durum değil. Sâdece neden böyle olduğunu öğrenmek için soruyorum.
NOT: Apartman ve daire içi tesisat yeni/sorunsuz. Modem; Fiber bağlantı özelliği bulunan, Huawei HG658C V2 300 Mbps VDSL Modem Yazılımı güncel. Ölçümler kablolu bağlantı ile yapıldı.
Aynı çıkması değilde çok yakın olması için panoya aşırı yakın olman gerekir ister istemez panodan modemine gelip oradan da PC'ye geçmesinde 2-3 Mbps kaybolur. Sonuçta bakır kablolar.
TTNET 24 Mbps VDSL limitsiz paket kullanmaktayım. Modem arayüzünde alınan hız 28254 kbit/s görünüyor. Ne var ki hız testinde 24 Mbps sonucu çıkıyor. Aslında sorun edilecek bir durum değil. Sâdece neden böyle olduğunu öğrenmek için soruyorum.
Not: Apartman ve daire içi tesisat yeni/sorunsuz. modem; fiber bağlantı özelliği bulunan, Huawei HG658C v2 300 Mbps VDSL modem yazılımı güncel. Ölçümler kablolu bağlantı ile yapıldı.
Speedtest internet sağlayıcısına bağlanarak aldığı hızı paylaşıyor. 25 Mbit Superonline kullanan birisi olarak benim de internetim 60 Mbit gözüküyordu. Ama Türk Telekom'un sitesine girdiğimde 25 Mbit çıkıyordu.
Paketiniz 24 Mbps ise hattınız 28 de desteklese 24 Mbit alırsınız. Zaten 28 Mbit destekleyen hatta yukarıda da belirtildiği gibi 28 Mbps almaya kalkarsanız kopmalar olabilir.
Paketiniz 24 Mbps ise hattınız 28 de desteklese 24 Mbit alırsınız. Zaten 28 Mbit destekleyen hatta yukarıda da belirtildiği gibi 28 Mbps almaya kalkarsanız kopmalar olabilir.