Modem arayüzünden 5 GHz kapatma

brando6161

Femtopat
Katılım
3 Eylül 2020
Mesajlar
20
5GHz yazan yeri kapatsam ne olur?
 

Dosya Ekleri

  • Ekran Alıntısı.JPG
    Ekran Alıntısı.JPG
    27,3 KB · Görüntüleme: 2.069
Wi-Fi'de yayın yapan kanallardır atıyorum dizüstü kullandın AC destekli bir Wi-Fi kartı var diyelim o zaman 5 GHz ağını görür bağlanır 2.4 GHz ağından daha hızlı bir veri yolu açılır.
 
Peki 5GHz kapatsak 2.4GHz hızlanır mı?

Hayır 5GHz ayrı 2.4GHz ayrı kanallardır modem olan internet kapasitesini kanallara talebe göre dağıtır 2.4GHz en fazla 300Mbps destekler 5GHz cipsetin kapasitesine göre yüksek hızlarda yayın yapar.
2.4GHz kanal sorunu olabilir genelde pek çok modem bu frekansı kullanır 5GHz'de kanal sorunu pek yaşanmaz.
2.4GHz yayın sinyali uzaklığa göre dağılımı iyidir 5GHz kanalı eğer kaliteli bir modem çipseti ve anteni yoksa pek verim alınmaz yayın sinyal dağılımı kısadır genel olarak istisnalar hariç ve bunun gibi pek çok avantaj ve dezavantaj sorunları vardır.
Bir de sadece modem etken değildir alıcı elemanda bu özelliğe uygun sertifikasyonlara sahip olmalıdır antenli olursa daha iyi olur.
 
Modem arayüzünde 5G'yi tamamen iptal etmek istiyorum. Wi-Fi'nin açık kalacağı saatleri ayarladım. Wi-Fi otomatik kapanıp açıldığında 5G tekrar aktif hale geçiyor. Wi-Fi kapsamındaki otomatik senkranizasyonların ikisini de denedim. 5G seçimini pasif hale getirdim 2.4'ü ilk tercih yaptım ama olmuyor. Her kapanıp, açılmada tekrar açılıyor. Tamamen nasıl kapatabilirim? Bilen biri açıklayabilir mi?
 

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı