Modem Arayüzüne Girememe Sorunu

yahya_zorba

Hectopat
Daha fazla  
Biz interneti komşuyla ortak kullanıyoruz modem komşuda bizim evden wi-fi çekmiyor. Evdeki dizüstü ve telefonları wi-fi'a bağlamak için eve bir dağıtıcı almaya karar verdik ve sanırım dağıtıcı yerine modem aldık. (Teknoloji çok ilerledi cahillik başa bela :D) aldığımız modem (300Mbps Kablosuz N ADSL2+ Modem Router TD-W8961N - TP-LINK Türkiye'ye Hoş Geldiniz) komşudan gelen kabloyu kasadan çıkartıp direkt modemin arkasında bulunan 4 port'tan 1'ine taktım. Modemin içinden bir kablo daha geliyor. Ek olarak onuda modemin arkasındaki bir porta bağlayıp kasaya taktım. (bilgisayara) Bilgisayarda hiçbir sorun yok. İnternet geliyor fakat wi-fi'de öyle değil. Cihazlar bağlandıktan 15 20 dk sonra internet geliyor ve eğer bağlantı kopar veya tekrar bağlarsam gene 15 20 dk beklemem gerekiyor. Bazen hiç gelmediği veya daha uzun zaman sonra geldiği de oluyor esas soru ben bunun arayüzüne girebilir miyim? Belki girersem sorunu halledebilirim gibime geliyor. Komşunun wi-fi şifresini biliyorum.

Not:İlk aldığımız zaman arayüze girip şifre takamadığımız için bilgisayarcıya götürdük adam yanlış almışsınız ip'ler çakışabilir. İnternet gelemeye bilir mi ne dedi. Ama arayüze girip şifre takabildi peki ben nasıl girebilirim. Şifre değiştirebilirim komşunu kullandığı modem (300Mbps Kablosuz N USB VDSL2 Modem Router TD-W9970 - TP-LINK Türkiye'ye Hoş Geldiniz)

Lütfen yardım edin de artık bu eziyet bitsin lütfen :(

Son düzenleyen: Moderatör:
Ağ paylaşım merkezin bağlı olan ağa tıklayıp, ayrıntılar kısmına geldiğinde varsayılan ağ geçidinde yazan numaralar hangi modemin arayüzüne bağlanıyor, bir bakabilir misin?

Bu rakamlardanmı bahsediyosun pek anlamadımda :) :D

Dosya Ekleri

• Varsayılan  ağ geçidi.PNG
    Varsayılan ağ geçidi.PNG
    14,2 KB · Görüntüleme: 282
2. Aldığın modemin 1. modemle bağlantısını keserek 2. modeme ethernet ile bağlanıp modem arayüzüne girebilirsen o şekilde, giremezsen 1. modemin yerine 2.yi takıp o şekilde modem arayüzüne girdikten sonra, -burdan sonrasını kendi modemimin arayüz menüsüne göre yazıyorum TP-link için, sizin modeminizde değişiklik gösterebilir- arayüz ayarlarından, LAN sekmesine geçiş yaptığınızda orada bir Başlangıç IP adresi olucak, ve altında IP havuz genişliği var, xxxxxx100 başlangıç olsun, genişlikte 100 olursa bağlanan her alete sırayla IP dağıtımı yapıyor 101, 102... iki modemin başlangıçlarını farklı koyarak IP çakışmasını önleyebilirsiniz, yalnız bu Ip adresinin aralığı ne kadar olduğuna dair bir bilgim yok o yüzden birini 100-150 diğerini 150-200 yapmak en güvenlisi olur. Bu sorunu çözmezse aklıma başka bir seçenek gelmiyor hakim değilim pek konuya.

Uyarı! Bu konu 10 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı