Modem bilgisayarda düşüşe sebep olur mu?

Pek açıklayıcı bir bilgi değil hocam
192.168.1.1 adresinden modem modelini ve DSL bilginize bakabilirsiniz.
Bir saniye
Modemi yerini değiştirme imkanınız var mı varsa değiştirin bir de öyle bakın bakalım sorun modem kaynaklımı
Maalesef fiber kablo belli bir yerden geçiyor ve adaptör kablosu baska bir yere yetişmiyor

Modemi monitörün arkasına koyduğumdan beri var bu sorun bugün düne göre daha azdı sanki

Ping yok aksine pingsiz oynuyorum
Droplanmadan kastınız nedir?
Fps düşüşü var mı yoksa mouse hareketleriniz mi takılmalı olarak gerçekleşiyor. Bunu kontrol edin.
Kablosuz mouse ve wifi ağı aynı bandı (2.4 GHz) kullanıyor olabilir. Modeminiz çift kanal değilse de kablosuz cihazların performansını etkileyecektir.
Fps düşüşü yoksa, mouse hareketleri takılmalı olarak gerçekleşiyorsa çift kanal modem almalı ya da kablolu mouse kullanmalısınız.

Son düzenleme:
Pek açıklayıcı bir bilgi değil hocam
192.168.1.1 adresinden modem modelini ve DSL bilginize bakabilirsiniz.
Modem modeli HG8245X6-10
Dsl bilgisini bulamadım
FPS düşüşü var mı yoksa mouse hareketleriniz mi takılmalı olarak gerçekleşiyor. Bunu kontrol edin.
Kablosuz mouse ve Wi-Fi ağı aynı bandı (2.4 GHz) kullanıyor olabilir. Modeminiz çift kanal değilse de kablosuz cihazların performansını etkileyecektir.
FPS düşüşü yoksa, mouse hareketleri takılmalı olarak gerçekleşiyorsa çift kanal modem almalı ya da kablolu mouse kullanmalısınız.

FPS'te düşme yasamiyorum sadece anlık olarak kasmalar yaşıyorum mousedan olabilir
Fps düşüşü var mı yoksa mouse hareketleriniz mi takılmalı olarak gerçekleşiyor. Bunu kontrol edin.
Kablosuz mouse ve wifi ağı aynı bandı (2.4 GHZ) kullanıyor olabilir. Modeminiz çift kanal değilse de kablosuz cihazların performansını etkileyecektir.
Fps düşüşü yoksa, mouse hareketleri takılmalı olarak gerçekleşiyorsa çift kanal modem almalı ya da kablolu mouse kullanmalısınız.
Modemim çift kanallımı nereden bulabilirim

Modem modeli HG8245X6-10
Dsl bilgisini bulamadım

FPS'te düşme yasamiyorum sadece anlık olarak kasmalar yaşıyorum mousedan olabilir
Modem bilgilerinizde modeminizin çift bandı desteklediği yazıyor. Ayarlardan aktif edilmediyse modem arayüzünden band kısmı için 5 GHz seçeneğini aktif edin. Sorun tahmin ettiğimiz gibi mousedan kaynaklanıyorsa çözecektir.

Modem bilgilerinizde modeminizin çift bandı desteklediği yazıyor. Ayarlardan aktif edilmediyse modem arayüzünden 5 GHz seçeneğini aktif edin. Sorun tahmin ettiğimiz gibi mousedan kaynaklanıyorsa çözecektir.
Evet 5ghz var ama 5 ghzye geçersem internet hızında düşme veya modemin fazla ısınmasına sebep olur mu
Evet 5ghz var ama 5 ghzye geçersem internet hızında düşme veya modemin fazla ısınmasına sebep olur mu
Wlan bilgisinde yazıyor 2.4 ghz ve 5ghz

Hayır bu zaten modeminizin özelliği.
Çoğu kablosuz cihaz 2.4 GHz bandını kullanıyor. Kablosuz mouselar, kablosuz kulaklıklar vs.
5 GHz bandına geçerek modemin yaydığı kablosuz dalgaların bu cihazlar ile çakışmasını önlüyorsunuz ve cihazların performansındaki düşüşü önlüyorsunuz.

Çoğu kablosuz cihaz 2.4 GHz bandını kullanıyor. Kablosuz mouselar, kablosuz kulaklıklar vs. 5 GHz'ye geçerek modemin yaydığı kablosuz dalgaların bu cihazlar ile çakışmasını önlüyorsunuz ve cihazların performansındaki düşüşü önlüyorsunuz.
Teşekkürler..
Çoğu kablosuz cihaz 2.4 GHz bandını kullanıyor. Kablosuz mouselar, kablosuz kulaklıklar vs.
5 GHz bandına geçerek modemin yaydığı kablosuz dalgaların bu cihazlar ile çakışmasını önlüyorsunuz ve cihazların performansındaki düşüşü önlüyorsunuz.
Monitöre herhangi bir zararı olur mu peki modemin
Teşekkürler..

Monitöre herhangi bir zararı olur mu peki modemin
Çünkü modem ve monitörün kabloloları aynı yerden geçiyir

Modemin monitöre zararı olmaz da monitörün modeme zararı olabilir. Modem etrafı daha açık bir alanda bulunsa daha sağlıklı çalışır.
Rica ederim, sorununuz çözülürse burayı da güncellerseniz sevinirim. Ben de merakla bekliyorum :)
Kablosuz bağlantı hızı çok etkilenir mi? Diğer cihazlar için

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı