Modem değerleri nasıl?

Makaleler
2
Yer
İzmir
Arkadaşlar merhaba. Modem içi değerler nasıl sizce? 35Mbps ve 50Mbps paket içi değerleri atıyorum hangisini kullanmam sizce daha stabil ve doğru olur? 35Mbps de SNR 13-14 arası geziyor. 50Mbps bağlantı da ise SNR 6-8 arası geziyor.

test.jpg
test 2 .jpg

Mükemmel, sinyal zayıflaması düşük, SNR 13 ve hattınız Max 90Mbps destekliyor. Bu arada üstteki fotoda 35 alttaki fotoda hattınıza 51Mbps atanmış gözüküyor.

Mükemmel, sinyal zayıflaması düşük, SNR 13 ve hattınız Max 90Mbps destekliyor. Bu arada üstteki fotoda 35 alttaki fotoda hattınıza 51Mbps atanmış gözüküyor.
50Mbps pakette SNR bayağı düşüyor sanırım 35'lik paket kullanmam daha iyi olur.

@Burak5415 Siz ne yorum yaparsınız?

@Ulunay Hocam sizce hangi paketi kullanayaım?

Son düzenleme:
50Mbps pakette SNR bayağı düşüyor sanırım 35'lik paket kullanmam daha iyi olur.

@Burak5415 siz ne yorum yaparsınız?

@Ulunay hocam sizce hangi paketi kullanayaım?

Pardon hocam, sinyal gücü ile SNR yi karıştırmışım, evet 50'lik paketde SNR niz çok düşük CRC hataları alırsınız 8dB de, 35'lik paket kullanmanız daha iyi olur. 50'lik paket kullanacağım illaki diyorsanızda kararlılığı 12dB yapın SNR 12'ye yükselir ama o zamanda 50mbsps hız alamazsınız her türlü ayın şeye geliyor yani. Kısacası 35'lik paket kullanın.

Pardon hocam, sinyal gücü ile SNR yi karıştırmışım, evet 50'lik paketde SNR niz çok düşük CRC hataları alırsınız 8dB de, 35'lik paket kullanmanız daha iyi olur. 50'lik paket kullanacağım illaki diyorsanızda kararlılığı 12dB yapın SNR 12'ye yükselir ama o zamanda 50mbsps hız alamazsınız her türlü ayın şeye geliyor yani. Kısacası 35'lik paket kullanın.
Anladım hocam. @Ulunay arkadaş bir konuda böyle demişte ondan konu açıp sormak istedim.

SNR değeri ne kadar yüksek olursa iyidir kafasında bilgi verenler yanlış yapıyorlar. Çünkü SNR 1 birim artınca hız 3 Mbps azalır. Bu kısım biraz karışık ama esasen durum;

Bakır hattın nispeten iyi olduğu noktalarda SNR 6, orta durumda olduğu noktalarda SNR 8'in altına düşmedikçe sorun olmaz.

Sizin SNR değeriniz 10 ve hızınızın 100 Mbps olduğunu görüyorum. Haliyle hattınız gayet sağlıklı gözüküyor.

Kopma kısmına gelince (işin teorik yanını kenara koyarsak) hızınızı 95 Mbps'e sabitledin. Büyük ihtimal kopma ortadan kalkar.''

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı