Çözüldü Modem değişmesiyle hacklenen cihazdaki hackerın bağlantısı kesilir mi?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Cyberbug 2077

Hectopat
Makaleler
1
İyi günler benim çok önceden bir virüs olayı olmuştu (Kaspersky silinemez diyordu ama kendi elimle silince gitti şu an bilgisayarda virüs yok) ekranım falan kararmıştı kapat aç yaptım geri geldi bundan dolayı hacklenme gibi bir olay olma ihtimali vardı. Bundan 1-2 yıl sonra internette Turkcell'den Türk Telekom'a geçtik, modem değişti bu hack şüphesi olan cihaz hacklendiyse internet değiştirmeyle hackerın bağlantısı kesilebilir mi?

Çözüm
Virüs eğer silindi ise hackleyen kişi sisteminize yeniden bir virüs göndermedikçe ve sizde açmadıkça bağlantı kuramaz. Yani internetinizi değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor sizin virüsü temizlemeniz yeter siz eğer bir daha virüs yemez iseniz bilgisayarınızla bağlantı kuramaz.
Tabii modemden bulaşan virüslerde var sanırım ancak böyle olduğunu zannetmiyorum.
Virüs eğer silindi ise hackleyen kişi sisteminize yeniden bir virüs göndermedikçe ve sizde açmadıkça bağlantı kuramaz. Yani internetinizi değiştirmeniz bir şey ifade etmiyor sizin virüsü temizlemeniz yeter siz eğer bir daha virüs yemez iseniz bilgisayarınızla bağlantı kuramaz.
Tabii modemden bulaşan virüslerde var sanırım ancak böyle olduğunu zannetmiyorum.

Çözüm
Virüsü sildiyseniz zaten bağlantısı kesilmemiş midir? Sonuçta sizin arka planınızda çalışan program ile bilgisayarınızı kontrol ediyordu.

Hocam bildiğim kadarıyla sadece o program ile senin bilgisayarına erişiyor ondan sonra ise uzaktan bağlantıyı kendisi direkt kuruyor.

Tamam hocam çok teşekkürler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı