Modem Hat Değerlerinde Ani Bozulma

EmreBlast

Centipat
Daha fazla  
Sorun Olmadan Önceki Değerlerim

Şuanki Modem ve VDSL Counters Değerleri

Türknet kullanıcısıyım. 1 haftadır durum böyle. Bazı arkadaşlarda da aynı sorun varmış. Değerlerden anlayan arkadaşlar bir bakabilirse çok güzel olur. Aniden hızım 55'e sabitlendi ve haliyle snr margin değerinde de düşüş oldu. Receive power negatif oldu, total attenuation arttı. Bu CRC değerinin sıfır olması gerekiyormuş sanırsam pek bilgim yok. Anlayacağınız her ne olduysa internetimi mahvetti. Biliyorum kötü bir hız değil fakat hat değerlerindeki uyuşmazlık yüzünden kopmalar meydana geliyor ve bu durum beni sinir etmeye başladı. Ayrıca parasını ödediğim hizmeti alamıyorum. 6 ay boyunca ilk attığım değerleri sorunsuz bir şekilde aldım. Arıza kaydı oluşturdum hız problemi tespit edip saha ekiplerine yönlendirmişler. İki gündür tık yok. Arıza düzeldi diyip geçiştiriyorlarmış. Bu değerlere bakarak bana sorunun ne olduğunu ve düzeltip düzeltilemeyeceğini söylerseniz çok memnun kalırım. Şimdiden herkese teşekkürler.

Aha da aynı şeyi yaşıyorum. Destek kaydı oluşturdum, SNR değeri bizden düşmez dediler. Hızımı düşürmüşler ancak durum düzelmedi. Hata oranım ise tam 60 kat arttı. Tam olarak 10 gündür aynı problemi yaşıyorum. Birkaç gün daha denemeler yapacağım. Mesajı takipteyim.
Not: sistem hatalarının başlaması tam olarak yarı yıl tatilinin başlamasına denk geliyor. Havuz bağlantı nedeniyle problem olduğunu düşünüyorum.

Bende de aynı problem vardı SNR değerim aşırı dengesizdi ve sürekli kopmalar oluyordu. Sonrasın da modeme gelen hat kablosunu değiştirince sorunum düzelmişti. Kablonuzu kontrol edin belki sorun ondan kaynaklıdır.

Şahsım adına yanıt vereceğim, kablolamada sorun yok. Sorun ilk çıktığında ben de kontrol etmiştim. Hatta eski operatörüm de kabloda sorun vardır demişti ancak TurkNet'e geçince her şey düzelmişti. Kesinlikle ISS alt yapısıyla alakalı bir sorun olduğunu düşünüyorum.

Evet aynı dediğim gibi de oldu. TT arıza bulamamış ve müşteri sorumluluğundadır yazmış. Anlık hızım 40'a düşmüş bulunmakta.
Ben anlamıyorum ya hiçbir şeye elimi sürmedim her şey aynı yerli yerinde ve sorun bende ha anlıyorum.

Aynısı bana da oldu ve ben kabul etmedim iç tesisatım da sıkıntı yok demiştim. Sonra baktım olacak gibi değil internet'e bağlanamıyorum sürekli kopuyor ben de kablolara göz gezdirdim. Sonra bir ek yapılmış kablo gördüm onu değiştirdim ve 2 gündür kopma olmadan sıkıntısız ve eski hızım da kullanıyorum.

TT ekipleri santralden binaya kadar olan kabloda sorun bulamamış. Siz diyorsunuz ki binadan modeme gelen kabloda bir sorun olabilir ? Bunu kendim mi yapmalıyım yoksa arıza kaydı bıraksam gelip yaparlar mı ?
Ve şunu da belirteyim dsl kablosunun ucu oturma odasındaydı cat 6 kablo ile benim odama taşıdık. 6 aydır hiçbir sorun yoktu. Sorun bu kabloda değildir değil mi ? Her yerine baktım hiçbir sorun yok.

TT müşteri sorumluluğunda dediği için sizin yapmanız lazım. Şimdi ilk yapacağınız şey, modeminize girin uç RJ-11 eğer onu değiştirebilirseniz ilk önce değiştirin. Sonrasında taşıma yapmışsınız bu taşımayı yaparken kabloya ek yaptınız mı? Yaptıysanız yapılan ek'i kontrol edin.

Taşındığımızda oturma odasında dsl kablosu vardı priz gibi bir yerden gelen onu cat 6 ile uzattık.

Yapılan ek'i kontrol edin ya da şöyle bir şey de yapabilirsiniz. TT'nin kutusunun yerini biliyorsanız ve erişebildiğiniz bir yerde ise, ve kendi kablonuzun hangisi olduğunu biliyorsanız. Kablonun bağlantısını kesin ve ucuna RJ-11 takıp modemi de oraya bağlayın bir test yapın. Gene kopmalar veya SNR değeriniz de dalgalanma oluyorsa iç tesisatta problem yok demektir. Ama var ise sorun TT tarafındadır.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…