Modem için Asus vs Zyxel

Aslında her ikisi için kullanmayı düşünüyorum ama o kadar da önemli değil.
Bence de değil. Yani başka bir konuda da bunu tartışmıştık. Hatta o arkadaş AC modemden AC modeme sırf USB için geçmeyi düşünüyordu. Bana pek mantıklı gelmedi yani.

Asus DSL-N16 var bende ve beş para etmez 3-4 kişi kablosuz ağa bağlanınca hemen sıkıntı çıkarıyor. Sırf o yüzden kasama ve televizyona ethernet kablosu çektim sadece telefonlarımızdan bağlanıyoruz. Ama bir arkadaşımda AC750 var o çok memnun. Evde bağlı olmayan şey yok ortak ağda depolama mevcut Philips HUE'ler, 2 tablet, 2 PC, Apple Tv, Televizyon falan her şey kablosuz bağlı ve hiç bir sorunu yok.

Asus DSL-N16 var bende ve beş para etmez 3-4 kişi kablosuz ağa bağlanınca hemen sıkıntı çıkarıyor. Sırf o yüzden kasama ve televizyona ethernet kablosu çektim sadece telefonlarımızdan bağlanıyoruz. Ama bir arkadaşımda AC750 var o çok memnun. Evde bağlı olmayan şey yok ortak ağda depolama mevcut Philips HUE'ler, 2 tablet, 2 PC, Apple Tv, Televizyon falan her şey kablosuz bağlı ve hiç bir sorunu yok.
Arkadaşınız baya modemin sınırını denemiş resmen:) Ama bizler için de güzel bir tecrübe paylaşımı oldu bu. Şimdi daha da alasım geldi bu modemi.

Çok teşekkür ederim biraz daha rahatladım.
Asus DSL-AC51 AC750 kullanıyorum ve öneririm. 3 PC, 3 telefon ve router olarak kullandığım eski modemim aynı anda bağlı olduğu zaman da bir sorun yok.
Aslında youtube kafamı çok karıştırmıştı şimdi sizler sayesinde daha rahatladım.
Screenshot_2019-04-18-01-38-12.jpg

Son düzenleme:
Öncelikle herkese hayırlı geceler.
Ben evde Zyxel marka modem kullanıyorum ve memnunum, evin her odasından çekim gücü bana göre kuvvetli.
Bağlı olan cihazlar 4 adet telefon,bilgisayarım,oyun konsolum.
Bu zamana kadar sıkıntı çekmedim, rahatlıkla öneririm.

Merhaba öncelikle. Modem seçimi hakkında bana yardım ederseniz sevinirim. Eki Görüntüle 386555Eki Görüntüle 386556

Bu fiyat bandında yani -özel tip yüksek hızlar için üretilmiş modemler hariç- Zyxel, Asus'a göre daha stabil kaçıyor. AC özelliğinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yani fiber internet kullanıp, kablosuz üzerinden cihaz üzerinde inanılmaz hızlar istemiyorsanız gerek yok. Hatta şöyle de bir şey söyleyeyim, kullandığım modemde kablosuzda n tipi bağlantıyı bile açmıyorum wifide... Sosyal medya sağ olsun haddinden fazla güç verince zaten rezil olan bağlantı hızlarını duman ediyor... Ben de b/g karışık kullanıyorum ve sorun sıfır...

Onun dışında hüzmeleme dediğin olay wifi sinyaliyle ilgili yani çekim gücü daha kapsayıcı oluyor ama malikanede falan değilseniz, çok da gerekmez :D

WAN farkı da bu dediğimi ac teknolojisiyle ilgili.

Yerinizde olsam Zyxel alırdım.

Bu fiyat bandında yani -özel tip yüksek hızlar için üretilmiş modemler hariç- Zyxel, Asus'a göre daha stabil kaçıyor. AC özelliğinin bir önemi olduğunu düşünmüyorum. Yani fiber internet kullanıp, kablosuz üzerinden cihaz üzerinde inanılmaz hızlar istemiyorsanız gerek yok. Hatta şöyle de bir şey söyleyeyim, kullandığım modemde kablosuzda n tipi bağlantıyı bile açmıyorum wifide... Sosyal medya sağ olsun haddinden fazla güç verince zaten rezil olan bağlantı hızlarını duman ediyor... Ben de b/g karışık kullanıyorum ve sorun sıfır...

Onun dışında hüzmeleme dediğin olay wifi sinyaliyle ilgili yani çekim gücü daha kapsayıcı oluyor ama malikanede falan değilseniz, çok da gerekmez :D

WAN farkı da bu dediğimi ac teknolojisiyle ilgili.

Yerinizde olsam Zyxel alırdım.
Öncelikle teşekkür ederim . Demin bir sitede zyxel müşteri desteği çok iyi demişlerdi. Ama asus birebir değişim var.

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı