Modem ile PC arasına 20 metrelik Ethernet çekersek sorun olur mu?

ys3223

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Yani dediğim gibi modemin yerini bazı nedenlerden değiştiremiyorum, şu an bilgisayarı geçici olarak modemin yanına taşıdım ve kablo ile bağladım internet çok güzel ama aradaki mesafeyi 20 veya 15 metreye çıkartırsam yavaşlama olur mu?

15-20 m'lik ethernet kablosu aldık. Azıcık bir düşüş yaratırsa yaratır. Kablolama işlemine dikkat edin. Kapı altlarına sıkışıp hasar görmesin sadece.

Yani dediğim gibi modemin yerini bazı nedenlerden değiştiremiyorum, şu an bilgisayarı geçici olarak modemin yanına taşıdım ve kablo ile bağladım internet çok güzel ama aradaki mesafeyi 20 veya 15 metreye çıkartırsam yavaşlama olur mu?

Bende geçen CAT 6 aldım Wi-Fi'den 4 5 kat güçlü çekiyor öneririm

Kablolu kullandığın için yavaşlama olması mümkün değil. Bu değerin 15 20 metre değil de örnek arkadaşın dediği gibi 100 metre ve üstünde sıkıntı yaratırsa yaratır. 100 metre Ethernet kablosu kullanmakta yani sorarlar adama direkt santrala mi çektin kabloyu diye. :) problem olmaz 15 20 metre kablo ile indirme değerlerinden çok ping problemi yaşamazsın. Çünkü Wi-Fi kullanıcı durumu fazla ise Ethernet girişi kullanmak avantajdır. Yani öncelikli düşünebilirsin. Ayrıca trafik ve radyasyon etkilenme durumu söz konusu olmaz. Ancak kablo kaliteli olması lazım. Örnek Ugreen marka kablo tercih edebilirsin. Flat kablolar genelde bir yerlerden geçirmen için kullanılır. Ancak markalı ürün tercih edersen sorun yaşamazsın.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı