Modem internet hızını etkiler mi?

FaLSe

Hectopat
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar selam. Fotoğraftaki modemi kullanıyorum yaklaşık 10 yıllık. Sürekli kesilmeler ve hız düşmeleri olmaya başlattı. Arıza kaydı oluşturdum gelip kaç kere baktılar lakin bir şey yok deyip geri gidiyorlar. Sizce modemi değişsem sorunlar düzelir mi? Yeni modemi nereden alıp nasıl bağlarım? Pek bir bilgim yok bu konularda. TTNET'te şu an 240 lira modem. Bu arada modem çok ısınıyor ve alt üst sararmış durumda ısınmanın etkisiyle oluyor olabilir mi? Teşekkürler.

image.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
Sararmanın sebebi ısınmadır. Modem eski olduğu için hız düşmesi de olabilir. Ayrıca benim kişisel tecrübelerime göre, bazı modemlere çok fazla cihaz bağlandığı zaman da hız düşüyor. Bunu da incelerseniz belki faydalı olur.

Bütün modemler çok ısınıyor. Özellikle TT'nin verdikleri sürekli sararır. Öncelikle TT'nin gelip bakıp birşey bulamaması oldukça normal. Onların tek başarıları bu zaten. Birilerinden sağlam olduğuna emin olduğun bir modemi alıp test etmeni öneririm. Daha sonrasında soruna dair fikir elde edilebilir.

Öncelikle TT'nin gelip bakıp birşey bulamaması oldukça normal.

Kutusundan cikardigim modemim var isinmasindan dolayi fan ile sogutuyorum ve RJ45 baglantisini sokup lehimledim kabloyu. Sen tut bu modeme arizali de. Yaptiklari is tamamen ezber!

Tum modemler elbette isiniyor, isinmanin pek etkisi oldugunu soyleyemem. Bina ici tesisatinizi kontrol etmenizi ve mumkun ise modem arayuzune girip xDSL hat degerlerinizin resmini bizimle paylasabilir misin?

Kutusundan cikardigim modemim var isinmasindan dolayi fan ile sogutuyorum ve RJ45 baglantisini sokup lehimledim kabloyu. Sen tut bu modeme arizali de. Yaptiklari is tamamen ezber!

Tum modemler elbette isiniyor, isinmanin pek etkisi oldugunu soyleyemem. Bina ici tesisatinizi kontrol etmenizi ve mumkun ise modem arayuzune girip xDSL hat degerlerinizin resmini bizimle paylasabilir misin?

Hocam şu an bilgisayarım arızalı. Telefondan dediğiniz değerleri öğrenme şansım var mı? Bu arada apartmandan yukarı çıkan internet kablolarında oksitlenme vardı o kabloları değiştirmek için apartmandan imza toplayıp duvarları kırdırıp yeni kablo döşetmem gerekiyormuş. Başka çözüm öneriniz var mı modem değiştirmek dışında?
Forumda bir şey görmüştüm 1 yıl olunca Türk Telekom'un sana bedavaya modem verdiğiyle ilgili sanırım bir bakın derim.

Konuya etiketlerseniz çok memnun olurum.
Sararmanın sebebi ısınmadır. Modem eski olduğu için hız düşmesi de olabilir. Ayrıca benim kişisel tecrübelerime göre, bazı modemlere çok fazla cihaz bağlandığı zaman da hız düşüyor. Bunu da incelerseniz belki faydalı olur.

Hocam 3 cihaz haricinde bağlantı yok.

Hocam şu an bilgisayarım arızalı. Telefondan dediğiniz değerleri öğrenme şansım var mı? Bu arada apartmandan yukarı çıkan internet kablolarında oksitlenme vardı o kabloları değiştirmek için apartmandan imza toplayıp duvarları kırdırıp yeni kablo döşetmem gerekiyormuş. Başka çözüm öneriniz var mı modem değiştirmek dışında?

Evet telefondan gorebilme sansiniz var, modem arayuzune giris yapmaniz gerekiyor.

Kablolarda oksitlenme var ise durum normal olabilir.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı