Modem IP Almama ve İnternet Erişimi Olmaması

yunus1_reis

Kilopat
Merhaba ben yeni ADSL internet bağlatmıştım. Sipariş ettiğim Asus DSL-N16 modem bugün geldi. Kurulumu yaptım fakat internete erişemiyorum, internet sağlayıcığımı aradığımda modem IP almıyor diyip asus teknik servisine yolladı fakat çalışma saatlerinin dışında olduğu için ertesi güne kaldı. Ben de size yazmak istedim. Acaba sorunu nasıl düzeltebilirim?

Dosya Ekleri

• ip.JPG
    ip.JPG
    65,3 KB · Görüntüleme: 2.569
  • wan.JPG
    wan.JPG
    66,6 KB · Görüntüleme: 3.718
DSL led ışığı hat üzerinde internet sinyali olunca yanar ve ayarları doğru yapınca da internet led ışığı yanmalı.Yeni bağlantı olduğu için DSL led ışığı yanıyormu ilk önce bunu kontrol et.
Ayarları yaptığın yer/menüde hangi ayarları yaptığını yaz veya kullanıcı adın ve şifren görünmeyecek şekilde ekran görüntüsü paylaş.
Ekran görüntüsü paylaşırsan yararlı olabilecek ince ayar önerileri de yapabiliriz.

Dsl led ışığı yanıyor sabit. Herhangi bir ayar yapmadım sadece modemin kendi hızlı kurulum sihirbazından ileri diyip kurdum. Yapmam gereken ayarları söylerseniz şimdi bilgisayarı açıp yapabilirim şu an telefondayım.

Arkadaşım modeme arkasından reset atın (10 sn reset tuşuna basılı tutun) ve tekrar deneyiniz.
İlk etap da ISS'yi otomatik tarayıp buluyor mu? Bulmuyor ise uygun olanını seçip deneyiniz.
Şayet yine olmaz ise bana hangi firmadan hizmet aldığınızı belirtirseniz yardımcı olayım.
EK'de resim paylaştım Türk Telekom ayarları bu şekil de.

Dosya Ekleri

• screencapture-serbayakbulut-asuscomm-8080-Advanced_DSL_Content-asp-1489524199430.png
    screencapture-serbayakbulut-asuscomm-8080-Advanced_DSL_Content-asp-1489524199430.png
    91,8 KB · Görüntüleme: 4.944
Olmadı yine servis sağlayıcı ile görüştüm arıza kaydı açtılar. Ayarlarda aynı dsmart dan alıyorum interneti yardımcı olursan sevinirim. Atmamı istediğin ayar sekmesi vs varmı?

2,.JPG Bilgisayar'da bu şekilde sınırlı gözüküyor.
Fakat modemde ışıklar tam yanıyor fg.jpg

Halletim konu kilitlenebilir.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı