Modem olmadan akıllı priz nasıl kullanılır?

Ali85

Centipat
Daha fazla  
Herkese selamlar. Modemin olmadığı bir yerde akıllı priz kullanmak istiyorum. Fakat ne Bluetooth ne de Wi-Fi olarak o şekilde bir cihaz bulamadım. Meseleyi nasıl çözebilirim? Çok uzak yerlerden kontrol ihtiyacım yok sadece menzil içerisinde telefonla bağlansam yeter. Yaklaşık 10 metre.

Son düzenleyen: Moderatör:
Elektrik hattı üzerinden internet aktarmak istiyorsan powerline adaptör diye aratabilirsin. 100 Mbit üzeri hız beklentin olmasın.

Ya da sinyal güçlendirici gibi bir cihaz kullanman lazım. Bunların da pek çok türü var. Basit bir ihtiyacın varsa bu tür herhangi bir cihaz işini görür. Daha kapsamlı bir kullanım için wifi mesh olayına bakabilirsin.

Elektrik hattı üzerinden internet aktarmak istiyorsan PowerLine adaptör diye aratabilirsin. 100 Mbit üzeri hız beklentin olmasın.

Ya da sinyal güçlendirici gibi bir cihaz kullanman lazım. Bunların da pek çok türü var. Basit bir ihtiyacın varsa bu tür herhangi bir cihaz işini görür. Daha kapsamlı bir kullanım için Wi-Fi mesh olayına bakabilirsin.
Hayır internet aktarımı değil istediğim. İnternetin olmadığı bir köy evi var bahçeli. O evde akıllı priz kullanmak istiyorum sadece ev içerisnde veya bahçede.

Anladım. Ya modem, router türü wifi ağı oluşturabilen bir cihaz gerek (ağ oluşturmak için internet bağlantısına gerek yok) ya da wifi direct gibi bir teknoloji destekleyen bir akıllı priz. Bazı cihazlar wifi direct destekliyor, bu tür cihazlara arada başka bir cihaz olmadan bağlanabilirsin. Bluetooth da aynı şekilde direk 2 cihaz arasında oluyor ama bu tür özelliği olan cihaz bulman muhtemelen biraz zor.

Anladım. Ya modem, router türü wifi ağı oluşturabilen bir cihaz gerek (ağ oluşturmak için internet bağlantısına gerek yok) ya da wifi direct gibi bir teknoloji destekleyen bir akıllı priz. Bazı cihazlar wifi direct destekliyor, bu tür cihazlara arada başka bir cihaz olmadan bağlanabilirsin. Bluetooth da aynı şekilde direk 2 cihaz arasında oluyor ama bu tür özelliği olan cihaz bulman muhtemelen biraz zor.
Aynen arayıp da bulamadığım cihazlar bunlar.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı