Modem + Router Kullanımı

ernu

Kilopat
Katılım
9 Haziran 2014
Mesajlar
250
Yer
Kocaeli
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba arkadaşlar,

Evimde Superonline fiber internet kullanmaktayım. Hatta bugün 24 mbit (Akşam 18 - Sabah 6 arası 100 mbit) paketine geçiş yaptım.
Sorunum şu; evim iki katlı ve modem alt katta evin tam ortasında. Modemin yanında hız testi yaptığım zaman 35-40 mbit alıyorum (bu da başka bir problem fakat şimdilik önemli değil). Fakat modemden uzaklaşınca özellikle üst katlarda hız testi yaptığım zaman hız 8-10 mbit'lere kadar düşüyor.

Hiç bir şekilde modem yanındaki hızlara ulaşamıyorum. Tabii ki bu konfigürasyonda normal, güçlendirmeye ihtiyacım var sinyali. Bu bağlamda önce belki işe yarar diye
Xiaomi Mi Wifi Pro Sinyal güçlendirici alıp, üst katta odama taktım. Hiçbir faydası olmadı, hız testleri yine aynı düşüktü.

Şimdi direkt bir router almadan önce, elimde vodafone ile kullandığım Huawei HG658c V2 model bir modem var. Bu ürünün özelliklerinde router'da gözüküyor. Bu cihazı kendi cihazımın "WAN" portundan bağlarsam, router olarak kullanabilir miyim?

Eğer bu ürün işe yaramazsa önerebileceğiniz bir router var mı?

Teşekkürler,
 
Modele özgü bulabileceğinizi pek düşünmüyorum ancakaraştırın yine de internette. Takıldığınız yerde router olarak kullanacağın cihazın arayüzünü bize atarsan görselleriyle yardımcı olabiliriz.
 
Vodafone'un Huawei HG658c V2 modemini direkt olarak ana modemden (Superonline Huawei HG658)
WAN üzerine bağladım ve arayüzden de hızlı kurulum ile şifresiz çalıştırma seçtim. Toplam 5 dakikamı aldı. Gerçekten çok kolaymış. Teşekkürler.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı