Çözüldü Modem üzerinden internet nasıl kısıtlanır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

fourleafclover

Centipat
Daha fazla  
Öncelikle iyi günler dilerim. Bu konuyu bizim internetimizi kullanan komşumuzun hızını kısıtlamayı öğrenmem için açtım. Nasıl yapacağım bilmiyorum her yerde araştırdım fakat bir çözüm bulamadım. Bilen yardım ederse çok sevinirim teşekkürler.
Modem arayüzü: Huawei.

Çözüm
O zaman hemen "Bant Genişliği Kontrolü" kısmına girip alttan "Yeni" tuşuna basıp MAC filtreli hız sınırı kuralı oluşturuyorsun :D

Bu durum seni rahatsız ediyorsa aç modemden kara listeyi onun MAC adresini yapıştır internet onda gözükür ama bağlanmaya çalışınca modem izin vermez kökten çözüm.
Bu çözüm iş görür elbet ama komşu ile aralarını da filtreler gibi.
Hangi modemi hangi Router'ı kullandığınızı yazsanız. Sonuçta her modelde yok. Bulunan modellerde de cihaz ayarlarında direk karşınıza çıkar zaten. Bende bu şekilde mesela:

1755185580032.png

O zaman hemen "Bant Genişliği Kontrolü" kısmına girip alttan "Yeni" tuşuna basıp MAC filtreli hız sınırı kuralı oluşturuyorsun :D

Bu çözüm iş görür elbet ama komşu ile aralarını da filtreler gibi.
hangisi hocam bulamadım

Hangi modemi hangi Router'ı kullandığınızı yazsanız. Sonuçta her modelde yok. Bulunan modellerde de cihaz ayarlarında direk karşınıza çıkar zaten. Bende bu şekilde mesela:

Eki Görüntüle 2555874

Hocam maalesef bende böyle bir ayar yok.
  • HG658 V2 Home Gateway

Dosya Ekleri

• 1755185856300.png
    1755185856300.png
    27,9 KB · Görüntüleme: 13

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı