Modem upload hızını etkiler mi?

b166er

Hectopat
Huawei HG630A modem kullanıyorum. Upload hızı 2.7 Mbps'i geçmiyor. Hatta 8 Mbps olarak gözüküyor. TurkNet, ilk başlarda DNS değiştirin, kabloyla bağlanın, arka planda açık uygulama olmasın ve modemi sıfırlayın gibi işe yaramayan öneriler verirken şimdi sıkıntı modemde modemi değiştirmeniz lazım demeye başladı.
Download hızında bir problem çıkarmayan modem upload hızını sınırlayabilir mi? Yeni modem almak mı gerekiyor?

1608079844329.png

Artı -1 Eksi
Modem değiştirmek internet hızını fazla etkilemez eğer çok çok eski değil ise öncelikle wi-fi'ı veren şirket (türknet, turkcell vb.) şirket ile anlaşmanız olan download upload hızına bakın sonra speedtest.net 'e girerek internet hızınıza bakın ( testi yaparken evde kimse olmasın kablolu bağlantı ile deneyin) eğer internet hızınız sözleşme ile anormal bir şekilde azsa şirketi arayıp durumu belirtin ve destek isteyin onlar gelip baksın sorun modemdeyse onlar anlar ve kullanıcı hatası dışındaki durumlarda yeni modem verir ve kablolu bağlantı internet hızını ciddi oranda arttırır. eğer kablo taktıktan evde kimse yokken test yapıp sözleşmenin çok alrında bir internet hızı alırsanız üstüne de şirket sizinle ilgilenmezse arkadaşınızın modemini ödünç alıp bakın veya kendi modeminizi arkadaşınıza götürüp hem arkadaşınızın modemiyle hem kendinizin modemi ile test yaptırın eğer sorun modemde ise anlayıp değiştirin

Huawei HG630A modem kullanıyorum. Upload hızı 2.7 Mbps'i geçmiyor. Hatta 8 Mbps olarak gözüküyor. TurkNet, ilk başlarda DNS değiştirin, kabloyla bağlanın, arka planda açık uygulama olmasın ve modemi sıfırlayın gibi işe yaramayan öneriler verirken şimdi sıkıntı modemde modemi değiştirmeniz lazım demeye başladı.
Download hızında bir problem çıkarmayan modem upload hızını sınırlayabilir mi? Yeni modem almak mı gerekiyor?

Eki Görüntüle 782944
Yaptığınız teste göre 578 Mbps indirme 21 Mbps upload alıyor gözüküyorsunuz. (WoW 😮) Ookla'dan test eder misiniz? Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Artı -1 Eksi
Modem değiştirmek yerine önce ethernert kablosu ile bilgisayariniza bağlanin, eğer upload hiziniz artiyorsa modeminizde sorun vardir diye düşünüyorum.

Zaten kablolu bağlantı.
Genelde sorun kablo ile alakalı olur denemeden bilemeyiz aslında.
Kablo bağlı.
Wi-Fi ile bağlarsan etkiler modemin özelliklerine göre değişir.

Bağlantı kabloyla. Upload düşük geliyor. TurkNet uploadın yükselmesi için modem değiştirin diyor. Sorum bu?
Yaptığınız teste göre 578 Mbps indirme 21 Mbps upload alıyor gözüküyorsunuz. (WoW 😮) Ookla'dan test eder misiniz? Speedtest by Ookla - The Global Broadband Speed Test

Ekran görüntüsünün aynı. 8 Mbps olması gerekirken upload 2.90 Mbps'i geçmiyor. Modem değiştirin dediler. Onu sormuştum.

Anlamadım. Modem mi almam lazım?
Modem değiştirmek internet hızını fazla etkilemez eğer çok çok eski değil ise öncelikle Wi-Fi'ı veren şirket (TurkNet, Turkcell vb.) şirket ile anlaşmanız olan download upload hızına bakın sonra speedtest.net'e girerek internet hızınıza bakın ( testi yaparken evde kimse olmasın kablolu bağlantı ile deneyin) eğer internet hızınız sözleşme ile anormal bir şekilde azsa şirketi arayıp durumu belirtin ve destek isteyin onlar gelip baksın sorun modemdeyse onlar anlar ve kullanıcı hatası dışındaki durumlarda yeni modem verir ve kablolu bağlantı internet hızını ciddi oranda arttırır. Eğer kablo taktıktan evde kimse yokken test yapıp sözleşmenin çok alrında bir internet hızı alırsanız üstüne de şirket sizinle ilgilenmezse arkadaşınızın modemini ödünç alıp bakın veya kendi modeminizi arkadaşınıza götürüp hem arkadaşınızın modemiyle hem kendinizin modemi ile test yaptırın eğer sorun modemde ise anlayıp değiştirin.

Download hızında verilen değeri alıyorum. Upload 8 verilirken bana 2.7 geliyor. TurkNet modem değiştirip deneyin diyor. Şu an onu deneme şansım yok. Modem değiştiriyorsa almayı düşünürüm.
Donwload hızını düşürmeyen modem uploadı nasıl düşürüyor. Onu sormak istedim aslında.

Eki Görüntüle 782944

Arkadaşlar, şu anlaşılmamış benim hatam. Bağlantım zaten kablolu. TurkNet'in dediği önerilerin (DNS, kablolu bağlantı, modem reset vb.) hepsini denedim. Son çare modemi değiştirin dediler.
Download hızında verilen değeri alabilirken, upload hızında neden modem almam gerekiyor? Sorum buydu.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı