Modem ve Router Arasındaki Farklar

Ozan

Hectopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Finans
Arkadaşlar merhabalar. Ben kablolu modem kullanıyorum. Kablosuz modeme geçmek istiyorum. Wireless özelliğinden yararlanmak istiyorum. Sorularım şunlar; ben router alsam, modem gibi kablolarını takıp, modem kullanır gibi internete bağlanamaz mıyım ? Router alsam, Ethernet kablosu takarak yine normal modem gibi kullanamaz mıyım ? Telefon hattı üzerinden internete bağlanabilmek için illa ki modem mi olmalı ? İkisini birbirinden ayıran, en bariz, en zıt özellikler nelerdir ? Router ne amaçla kullanılır ? Router modem görevi görmez mi ? Bu konuda maalesef hiç bilgi sahibi değilim.

Benim almak istediğim fakat aralarında kaldığım markanın 2 modeli var;

Bu Birincisi"Modem"
Bu İkincisi"Router"

Router alırsam elimde patlar diye korkuyorum. Bilgili arkadaşlar yardımcı olurlarsa sevinirim.

Edit: Konuyu yanlış yere açmışım. Kusura bakmayın.

Son düzenleyen: Moderatör:
Router alırsanız eğer wireles özelliği varsa şuanki modeminize bağlayarak bu özellikten yararlanabilirsiniz. Fakat router tek başına bir internet sağlayıcısı olamaz modem üzerindeki interneti dağıtmaya yarar.

Router alırsanız eğer wireles özelliği varsa şuanki modeminize bağlayarak bu özellikten yararlanabilirsiniz. Fakat router tek başına bir internet sağlayıcısı olamaz modem üzerindeki interneti dağıtmaya yarar.

Hayır. Modemler artık doğrudan Router özellikli geliyor.

Sorunun cevabı ise: ikinci cihazın ADSL özelliği yok, o sadece Router.

Teşekkürler. O zaman buradan almam gereken sonuç, ilk linktekini almak. Diğeri benim işime yaramıyor. Peki ilk linkteki modemi alırsam, wireless özelliğini kullanabilir miyim ? Telefonumla ya da tabletimle wi-fi bağlantısı kurarak, internetimden faydalanabilir miyim ?

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı