Modem ve routerlarda olan işlemci ve RAM ne işe yarar?

Yani iyi bir routerda 2.4 GHz ağında kötü router arasında performans farkı yok diyorsunuz doğru mu anlıyorum hocam?

Evet fakat Router'a birden fazla kişi bağlanınca rota tablosu dolmaya başlayacağı için az kapasiteli olan RAM'de hareketlilik(sil-yaz) olmaya başlayacak ve gecikmeler olmaya başlayacaktır.
 
Hocam o zaman bende bir soru sorayım size. Bende Samsung E5 var hangi ağa bağlanırsa bir anda tüm internet kesiliyor 2.4 ve 5GHz beraber bu sizce neden olabilir?
IP çakışması yaşıyor olabilirsiniz, telefonunuzun IP'sini başka bir IP'ye sabitlemeyi deneyebilirsiniz.
Anladım hocam teşekkürle. Peki 2.4 GHz dezavantajları mevcut malum güçlü bir işlemci ve yüksek bir RAM bu dezavantajları dengeleyebilir mi?
2.4Ghz bir dezavantaj diyemeyiz. Menzil gereken yerde 2.4Ghz kullanırsınız, yarım hız kullanırsınız. 5Ghz yakın mesafede performanslıdır, tam hız alırsınız. Güçlü bir işlemci ve ram 2.4Ghz menzilini ve hızını arttırmaz. Anteni gücü (dbi) kadar menzile ve bağlantı stabilitesine sahip olursunuz.
 
IP çakışması yaşıyor olabilirsiniz, telefonunuzun IP'sini başka bir IP'ye sabitlemeyi deneyebilirsiniz.

2.4GHz bir dezavantaj diyemeyiz. Menzil gereken yerde 2.4GHz kullanırsınız, yarım hız kullanırsınız. 5GHz yakın mesafede performanslıdır, tam hız alırsınız. Güçlü bir işlemci ve RAM 2.4GHz menzilini ve hızını arttırmaz. Anteni gücü (dBi) kadar menzile ve bağlantı stabilitesine sahip olursunuz.

Kendiniz söylüyorsunuz hocam 2.4GHz ile 5 GHz arasında performans farkı var benim dezavantajını dengelemekten kastım menzil artırmak değil 2.4GHz'in yavaşlığına performans eklemek.
 
Onun için yapabileceğiniz bir şey yok maalesef, genel olarak mevcut hızın yarısıdır 2.4Ghz.
 

Geri
Yukarı