Modem vs router

• Konuyu başlatan 76087
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 17
  • Görüntüleme 1.157

76087

Kilopat
Makaleler
2
Merhaba hocalarim, eve router alacagiz ve elimizdeki modem ile salonda 20 Mbps hiz alabiliyoruz maksimum (ethernet ile 100 Mbps), salonda da ethernet kablosu var.

Internet degisecek, fiber 100 Mbps olacak yine ama modemi Vodofone verecek bu sefer.
Butce 300 TL civari, ustune cikmasam super olur. Salona router almak mi daha mantikli, yoksa direkt modemi degistirmek mi? Bir de routerlarda fiber destegi ne oluyor? Ne yapmam gerekir, pek bilgim yok bu konularda. Salonda bosta bir ethernet kablosu var.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba hocalarim, eve router alacagiz ve elimizdeki modem ile salonda 20 Mbps hiz alabiliyoruz maksimum (ethernet ile 100 mbps), salonda da Ethernet kablosu var.

Internet degisecek, fiber 100 Mbps olacak yine ama modemi Vodafone verecek bu sefer.
Butce 300 TL civari, ustune cikmasam super olur. Salona router almak mi daha mantikli, yoksa direkt modemi degistirmek mi? Bir de routerlarda fiber destegi ne oluyor? Ne yapmam gerekir, pek bilgim yok bu konularda. Salonda bosta bir Ethernet kablosu var.

Modem alın, Salona'da Access Point takın.

Hocam 300-400 TL butce ile bu mumkun mu? Bir de modemi Vodafone verecek zaten.

Vodafone verdiği modemi kullanın salona giden internet kablosunu Vodafone verdiği modeme takın salondaki Ucuna'da Access Point takın bu sayede orada Wi-Fi kullanabilirsiniz. TP-Link'in bu konu da bir sürü çözümleri var.

Eğer bilgisayar evin diğer ucunda,modem diğer ucundaysa Inca'nın usb wifi'leri var. Acces Point olarak onları kullanabilirsin.
Ben öyle yapıyorum,bir sıkıntı yok. Hızıda maksimumda alıyorum.

Hocalarim, fiber internete router ariyorum. 7/24 1080p video izlenecek, indirmeler yapilacak. Aktif kullaniliyor internet.

Hocalarim, fiber internete router ariyorum. 7/24 1080p video izlenecek, indirmeler yapilacak. Aktif kullaniliyor internet.
O zaman paraya kıyacaksın.
Yerinde olsam fiber internette router alırım modem+router cihazlardan daha iyi verim alırsın.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı