Modem vs router

Hxrea

Centipat
Daha fazla  
Router'ı internetten araştırdım fakat pek anlayamadım. Sizce bu devirde modem mi daha iyi olur router mı? Hem bilgilendirip hem de öneri yaparsanız sevinirim.

Router'ı internetten araştırdım fakat pek anlayamadım. Sizce bu devirde modem mi daha iyi olur router mı? Hem bilgilendirip hem de öneri yaparsanız sevinirim.

Şu anda elinizde çalışan bir modeminiz var ise router almak her türlü mantıklı olur hem de daha uyguna gelir.Ama yoksa alabilirsiniz.

VDSL kullanıyorsan hocam modem ama fiber optik kabloysa router

Çünkü GPON dediğimiz fiber cam kabloyu çoğu router ve modeme bağlayamazsınız

Ben Azerbaycan'da yaşıyorum da o yüzden bilmiyorum doğrudur. Fiber için router daha mı mantıklı olur diyorsunuz?

Evet o daha uygun olabilir ama hem router hem de modem destekli bir ürün bulursanız o daha iyi olacaktır

Ben Azerbaycan'da yaşıyorum da o yüzden bilmiyorum doğrudur. Fiber için router daha mı mantıklı olur diyorsunuz?

Zaten modem alsan bile router modunda kullanmak zorunda kalacaksın o yüzden direk router alman çok daha iyi olur hem daha ucuza denk gelir hem de 3.parti yazılım kurup routerının performansını arttırabilirsin ben Xiaomi AX3000t ya da Mercusys MR90X almanı öneririm bunlara OpenWrt yazılımını kurup kullanabilirsin.

Zaten modem alsan bile router modunda kullanmak zorunda kalacaksın o yüzden direk router alman çok daha iyi olur hem daha ucuza denk gelir hem de 3.parti yazılım kurup routerının performansını arttırabilirsin ben Xiaomi AX3000t ya da Mercusys MR90X almanı öneririm bunlara OpenWrt yazılımını kurup kullanabilirsin.
Router mod mu sayılıyor? bir de router aldım diyelim, kurulumunu iss'ye mi yaptırmam gerekiyor tekrardan?

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı