Modem yandı

Makaleler
3
Yer
Antalya/Turkey
Merhabalar bulunduğum bölgede yağmur başladı ve yıldırım çarpması sonucu modem yandı ve şu an çalışmıyor. Kablonet aradığımda sorunun onlardan kaynaklı olmadığını modem değişim ücretinin 650 TL olduğunu söylediler. Bana çok saçma geldi modemle birlikte aynı prize bağlı ses sitemi, bilgisayar, monitör gibi cihazlarda var onlara bir şey olmuyor modeme oluyor. Üç kuruş etmeyecek modeme 650 TL istiyorlar bu konu hakkında ne yapabilirim? Akım korumalı priz kullanıyorum kaçak akım vs. yok binada topraklama da var.
Kablonet efsane tarife kullanıyorum ubee modem ile.

Sakın hemen hareket etmeyin hocam. Zamanında Türk Telekom kullanırken başıma gelmişti. Aradım sorun bizden kaynaklı değil dediler teknik ekip geldi. O zaman teşhis koydular modem yandı dediler. Önce bir araştırın veya teknik ekip gelsin öyle karar verin.

Merhabalar bulunduğum bölgede yağmur başladı ve yıldırım çarpması sonucu modem yandı ve şu an çalışmıyor. Kablonet aradığımda sorunun onlardan kaynaklı olmadığını modem değişim ücretinin 650 TL olduğunu söylediler. Bana çok saçma geldi modemle birlikte aynı prize bağlı ses sitemi, bilgisayar, monitör gibi cihazlarda var onlara bir şey olmuyor modeme oluyor. Üç kuruş etmeyecek modeme 650 TL istiyorlar bu konu hakkında ne yapabilirim? Akım korumalı priz kullanıyorum kaçak akım vs. yok binada topraklama da var.
Kablonet efsane tarife kullanıyorum ubee modem ile.
Kullandığınız akım korumalı prizin marka ve modeli neydi? Yanlış anlamayın, denk gelir falan, ona göre almayalım. Tek yapacağı iş buydu onu da yerine getirememiş, telefon aldım ama telefon etmiyor, bilgisayar aldım ama bilgi saymıyor gibi bir şey.

DOCSIS 3.0 bir modeme 650 TL istemek kadar saçma hayat.

Normal şartlarda adaptörden öteye geçmemesi lazım. Diğer cihazların arızalanmadığını söylüyorsunuz. Bu durumda internet altyapısında bir sorun olabilir. Modem değiştirseniz bile bölgenin altyapısı çöktüğü için büyük bir sorun yaşamanız gerekir. Sorunu tam tespit edin ve ona göre hakkınızı arayın. Yıldırımı siz düşürmediniz ki kullanıcı hatası olsun. Her türlü biri karşılamalı.

Ek olarak; bu akım korumalı prizlere fazla anlam yüklemeyin ve güvenmeyin. Basit bir işlevi var sadece.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı