Modem yerine router almak

Katılım
7 Haziran 2018
Mesajlar
326
Yer
Bursa
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
--Ryzen 5 1600 (AF) | Gigabyte B450M S2H | Msi Armor RX 570 OC Edition | 2xCorsair Vengance 8 GB 3000 Mhz | 480 GB Adata SSD | 1TB Toshiba HDD | 2xArctic P12 PST | Corsair 550 W Carbide SPEC-DELTA RGB.

--LG 22MK400H 21.5" 1ms 75Hz | Razer Blackshark V2 X | Gamepower OGRE Red Switch | HyperX Pulsefire Haste | SteelSeries Qck+ Large
Cinsiyet
Erkek
Meslek
İşletme Mühendisi
Arkadaşlar modemim eskimişti Wi-Fi bir duvardan bile çekmiyordu. İndirimlerden bir ürün aldım modem zannederek sonra router olduğunu fark ettim. Fakat çok geçti. Altyapım VDSL destekliyor ve TurkNet kullanıyorum. Tahminimce fiber gelecek diye Wi-Fi 6 ve 5GHz destekleyen bir modem almaktı amacım. Router aldım. Şu an kullanıyorum modemi sadece DSL WAN dönüştürücü olarak kullanıyorum. Bilgisayarıma routerdan kablo çektim çok ping oldu yine modemime döndüm Ethernet kablosuyla ama Wi-Fi'yi routerdan kullanıyorum. Şu an 2 cihaz kullanmaktan bir tık rahatsızım ileride fiber geldiğinde bir dönüştürücü alsam kurtarır mıyım? Ya da şu an DSL'i WAN'a donusturen ve ping sorunu yasatmayan bir ürün var mi? Umarim derdimi anlatabilmisimdir. Modemin ve routerin isimlerini aşağıya yazıyorum.

Modem: ZyXEL VMG3312-B10b
Router: TP-Link Archer AX12 AX1500.
 
Öncelikle modemler model olarak eskir çekim olarak eskimez. Modemini router a bağlıyıp modemini sadece internet iletmek için kullanmalısın. Routera ise tüm cihazları bağla.

Bu şekilde kullanırsan ping sorunun çözülmesi lazım. Ayrıca modemine bağlıyıp bir hız testi yap ve routerdan aldığın hız, ping ile karşılaştır.
 
Dediğin gibi yaptım LAN üzerinden bilgisayarıma bağlantı sağladım. Hız testi yaptım hiç sorun görünmüyordu. Ben de bir el LoL maçına girdim ping 45 Ms'di ve gecikmeler hissediliyordu.

Hız konusunda ne kablolu ne de kablosuz sorun yok. Ms'de sorun oluyor belli ki. Modem ile router arasında gecikme yaşanması olası bunu nasıl çözerim.
 
Dediğin gibi yaptım lan üzerinden bilgisayarıma bağlantı sağladım. Hız testi yaptım hiç sorun görünmüyordu. Ben de bir el LoL maçına girdim ping 45 Ms'di ve gecikmeler hissediliyordu.

Hız konusunda ne kablolu ne de kablosuz sorun yok. Ms'de sorun oluyor belli ki. Modem ile router arasında gecikme yaşanması olası bunu nasıl çözerim?

İade edebiliyorsanız iade edip direk Keenetic hopper VDSL alın. Hem VDSL olarak kullanın ve sonradan fiber gelince router modunda çalıştırırsınız. Wi-Fi 6, her Ethernet gigabit. Süper cihazları var Keenetic'in. Bir kere kullanırsanız başka cihaz kullanazsınız. istediğiniz her türlü cihazı birbirine bağladığınızda , kabloluda olsa ister istemez gecikme olacaktır. en stabili ont tan kendi cihazınıza çıkmaktır.
 
İade etme şansım yok, çok da pahalı bir ürün değil zaten dursun illa ileride lazım olur. Beni rahatsiz eden 2 cihazı da kullanmamdı. Fiber gelene kadar idare edeceğiz artık. Sağ olun tavsiyeler için.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı