Modemde alınabilecek maksimum hızı öğrenme

MeaningLess

Kilopat
Daha fazla  
Resimde görüldüğü gibi alabileceğim maksimum hız değerim ne kadardır ve şu anki hız ne kadar? Bir şey daha ben internetten altyapı sorguladığımda altyapınız yok diyor. Alt yapı olmadan da internete sahip oluna biliyor mu? Olunamazsa benim nasıl internetim yok? Bu konuda çok cahilim affedin... Cevaplarınızı bekliyorum.

Adsız.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Altyapı fiber olarak yoktur. ADSL altyapınız 4Megabit olarak hattınıza tanımlanmış resimde görülen bilgilerde Max. hızınız gözükmemektedir. Kullanmış olduğunuz modemi söylerseniz daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirler.

Alınabilecek en fazla hızı altyapının bilgilerine göre öğrenebilirsin. Onu öğrenmek istiyorsan da alttaki bağlantıya gidip adres bilgilerini yazıp altyapının en fazla ne kadar hız desteklediğini öğrenebilirsin;
Konudaki resimde senin şu anki kullandığın internetin bağlantı hızları yazıyor.

Altyapı fiber olarak yoktur. ADSL altyapınız 4Megabit olarak hattınıza tanımlanmış resimde görülen bilgilerde Max. hızınız gözükmemektedir. Kullanmış olduğunuz modemi söylerseniz daha bilgili ve tecrübeli arkadaşlar cevap verebilirler.
quiknet modemim iki resim daha gösteriyorum belki bunda belli olur. altyapımı sorguladığımda sonuç bu...
Adsıza.png
111.png
adasdd.png

Alınabilecek en fazla hızı altyapının bilgilerine göre öğrenebilirsin. Onu öğrenmek istiyorsan da alttaki bağlantıya gidip adres bilgilerini yazıp altyapının en fazla ne kadar hız desteklediğini öğrenebilirsin;
Konudaki resimde senin şu anki kullandığın internetin bağlantı hızları yazıyor.
sonuç bu...
Adsıza.png
111.png
adasdd.png

Son düzenleme:
quiknet modemim iki resim daha gösteriyorum belki bunda belli olur. altyapımı sorguladığımda sonuç bu...Eki Görüntüle 351382Eki Görüntüle 351384Eki Görüntüle 351380

sonuç bu...Eki Görüntüle 351382Eki Görüntüle 351384Eki Görüntüle 351380
Modem ekranınızdan gördüğüm kadarıyla 8megabit alabileceğiniz en yüksek hız fakat bu hızı sizi vermeye kalktıklarında muhtemelen bağlantınız stabil olmayacak ve sürekli kopmalar yaşayarak zevksiz bir internet deneyiminiz olacak. Firma size internetinizin en stabil çalışabileceği hızı vermiştir.

Modem ekranınızdan gördüğüm kadarıyla 8megabit alabileceğiniz en yüksek hız fakat bu hızı sizi vermeye kalktıklarında muhtemelen bağlantınız stabil olmayacak ve sürekli kopmalar yaşayarak zevksiz bir internet deneyiminiz olacak. Firma size internetinizin en stabil çalışabileceği hızı vermiştir.
modemimi değiştirsem yine de aynısımı olucak?

@MeaningLess Modeminizle alakası yok bugüne kadar en düşün internet benimki sanırdım 16Megabit altyapı var ve bana 8megabit veriyorlardı nasıl olduysa şubattan beri 12Megabit kullanıyorum. Bulunduğunuz bölgede kesinlikle elinizde olmayan nedenlerden dolayı bu altyapı ile 5 6 megabitten yukarısını sağlıklı alamazsınız. Yine de yanlış bilgi vermemek adına konu ile ilgilenen başka bir arkadaş olursa cevabını merakla beklerim.

cevap verebilecek başka biri varmı acaba tarifemi değiştirmeyi düşünüyordum ve internet sağlayıcım turk telekom başka internet sağlayıcı önerir misiniz?

cevap verebilecek başka biri varmı acaba tarifemi değiştirmeyi düşünüyordum ve internet sağlayıcım turk telekom başka internet sağlayıcı önerir misiniz?
Hemen hemen bütün servis sağlayıcılarının sitelerinde altyapı sorgulama hizmeti vardır. Adres bilgilerini girerek sorgulayabilirsin eğer aldığın hızdan fazlasını vaad eden bir sağlayıcı var ise o sağlayıcıyı araştırmaya başlayabilirsin iyi ve kötü yönlerini.

Hemen hemen bütün servis sağlayıcılarının sitelerinde altyapı sorgulama hizmeti vardır. Adres bilgilerini girerek sorgulayabilirsin eğer aldığın hızdan fazlasını vaad eden bir sağlayıcı var ise o sağlayıcıyı araştırmaya başlayabilirsin iyi ve kötü yönlerini.
altyapımı sorguluyorum ama altyapınız yok diyor neden bilmiyorum...

Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı