Çözüldü Modemden odaya gelen ethernet kablosuna ek yapılır mı?

• Konuyu başlatan m3csl
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 20
  • Görüntüleme 7.380
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

m3csl

Hectopat
Merhaba, evimin duvarları çok kalın olduğu için odalarda iyi bağlantı alamıyordum, bu yüzden "Xiaomi Wifi Pro" satın aldım fakat ping değerleri çok yüksek ve arada kopmalar yaşıyorum. Normal kullanımda işimi görüyor fakat oyun oynayamıyorum.
En sağlıklı bağlantıyı kablo ile alacağımı düşünüyorum, salondan masaüstü bilgisayarımın bulunduğu odaya Cat6 kablo çekmek istiyorum.

Aşağıya eklediğim görselde görüldüğü üzere,

Salondan gelen kabloyu, süpürgeliklere gizleyerek koridora kadar getirebiliyorum, fakat oradan sonra temiz bir görüntü elde edebilmem için halının altından geçirerek odaya getirmem gerekiyor. Halının altında kablo ezileceği için, mavi renkle işaretlemiş olduğum Cat 6 kablonun bittiği yerde ucuna dişi RJ45 jak takıp başka bir kabloyla bilgisayarıma getirmeyi planlıyorum, bu sayede kablo halının altında ezilse dahi, sonradan ek yaptığım 2 metrelik kabloyu değiştirerek rahatça halledebileceğimi düşünüyorum.

Bu şekilde ek yapılan bir bağlantıda internet hızında problem olur mu?

İnternetim: Superonline 50 Mbps

Yapacağınız tavsiyelere açığım şimdiden teşekkürler.

CAT6.png

Son düzenleyen: Moderatör:
hocam halının altında kablo ezilmez üzerinden 20 kişi geçse bile bi sıkıntı olmaz o kablolar çok sağlam yapılıyor splitter ile uğraşmayın direk çekin kablo hızınız düşmesin

Şu ürün ile yapabilirsin. Hızında öyle aman aman bir problem olmaz hatta belki hiç olmaz. :)

Eki Görüntüle 531421

Teşekkürler bu işimi çözecek gibi duruyor.

hocam halının altında kablo ezilmez üzerinden 20 kişi geçse bile bi sıkıntı olmaz o kablolar çok sağlam yapılıyor splitter ile uğraşmayın direk çekin kablo hızınız düşmesin

Önceki evimde halının altından geçirmiştim, kablo koruması parçalanıyor.

Mantıken kablo o kadar uzamamalı, modemin hemen arkasından duvarı delip arkadan çıkartabilirsiniz. Ayrıca halı altında o kabloya 5-6 sene bir şey olmaz. Evinizin içinden araba geçmiyorsa tabii.

Duvarlar çok kalın delinecek gibi değil.

Teşekkürler bu işimi çözecek gibi duruyor.

Önceki evimde halının altından geçirmiştim, kablo koruması parçalanıyor.

Duvarlar çok kalın delinecek gibi değil.
Duvarlar nasıl kalın oluyor tam anlamadım. Duvar gazbeton ile örülmüş olabilir. Kabloyu dolaştırmanız gereksiz veri ve para israfı olur.

Duvarlar nasıl kalın oluyor tam anlamadım. Duvar gazbeton ile örülmüş olabilir. Kabloyu dolaştırmanız gereksiz veri ve para israfı olur.

Hocam, gereksiz ısrarınızı anlamıyorum. Tünel kalıp diye geçiyor galiba tam bilmiyorum ama delmesi çok zor. Kablonun en fazla maliyeti 50-60TL ben sadece 50 mbps internetimde aşırı veri kaybı olur mu onu merak ettim ve cevabımı aldım. Teşekkür ediyorum size de.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı