Modemden uzaklaşınca internetin yavaşlaması

Berkcan Uğur

Kilopat
Daha fazla  
Modemim evimin salonunda ve odamdan internete girdiğimde hızı önemli ölçüde azalıyor. Speedtest'de yaptığım ölçümler sonucunda modemin yanında 50 Mbps oluyorken odamdan bu değer 10 Mbps'e düşüyor, kardeşimin odasında ise internet çekmiyor bile. Direkt salonun yanındaki oda da bile 35-40 Mbps'e düşüyor. (Bu bahsettiğim değerler download hızları upload hızım hep sabit) bunu arttırmak için yapabileceğim bir şey var mı? Bir arkadaşım bununla ilgili bir şeyler söylemişti ama bu konuda hiçbir bilgim yok bu yüzden bir şeyler önerirseniz sevinirim. (Bundan tam emin değilim ama galiba böyle internetin çekim alanını falan arttıran aygıtlar falan da varmış eğer öyleyse aygıt da önerirseniz güzel olur.) imkanım olsa direkt salondan bağlanırım ama bazı şeyler yüzünden her an salondan bağlanamıyorum.

5 Ghz kullanıyorsanız 2.4 Ghz'ye geçin. 2.4 Ghz, 5 Ghz'ye göre daha geniş çekim alanı sunuyor.

Ürün olarak da bu cihazı öneririm, kullananlar gayet memnun;
Bende Tavsiye ederim. F/P ürünü

1594286029583.png

Sinyal arttiriciyi, sinyalin yuksek oldugu ve direkt modemle baglanti kurabilen bolgelere takman gerekiyor. Sinyal arttiriciya gelen sinyal dusukse onun da elinden gelen bir sey yok.

Oyun oynuyorsan direkt uzun ethernet kablosu al, kesin cozum.

Menzil artırıcı işinize yarar fakat prizlerin nerede olduğu çok önemli hem odanıza hem de salona yakın priz varsa bu ürünler işinize yarar fakat yoksa eğer size PC'nize bağlayacağınız şu ürünleri öneririm:
Buda benim kullandığım orta derecede memnunum:

Aynı sorun bende de vardı. Benim modemde salonda bende odamdan bağlanıyorum. Inca LUWA-150WX 150 Mbps 11N Harici 5Dbi Anten Wıreless Adaptör 1 Km Menzilli Fiyatı ve Özellikleri bu ürünü satın aldım. Sorunumu çözdü. Ama pek kaliteli değil bu en ucuzlarından. TP-Link'in ürünlerini tavsiye ederim.

Bu ürünü kullanınca internet hızınız arttı mı? Bir de anladığım kadarıyla bu ürünü sadece taktığım cihaza etkisi var yani kardeşime yardımcı olmaz değil mi?
5 Ghz kullanıyorsanız 2.4 Ghz'ye geçin. 2.4 Ghz, 5 Ghz'ye göre daha geniş çekim alanı sunuyor.

Ürün olarak da bu cihazı öneririm, kullananlar gayet memnun;
Odamdan bağlanırken zaten 2.4 Ghz'ye bağlanıyorum. Bir de anladığım kadarıyla bu ürünü kulanırsam odamda internet hızı artacak dimi?

Son düzenleme:
Bu ürünü kullanınca internet hızınız arttı mı? Bir de anladığım kadarıyla bu ürünü sadece taktığım cihaza etkisi var yani kardeşime yardımcı olmaz değil mi?

Benim Arttı. Tabiki Evin Yapısı vs önemli bir faktör:) sadece size faydası olur. Ama salon ve odanızın ortasında vs priz varsa bu ürün yerine sinyal genişletici alın.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı