Modeme kimler bağlı nasıl görünür?

moss0

Femtopat
İnternetim son zamanlarda sürekli ara ara aşırı yavaşlıyor. Başkası internetime bağlanıyor ve yavaşlıyor olabilir mi? Modemime kimler bağlı nasıl görebilirim? Araştırdım fakat bulamadım tam olarak. Şifremi ara ara değiştirmeye çalışıyorum ama anlık modeme bağlananları nasıl görebilirim?

Bilgiledirirseniz çok sevinirim.

192.168.1.1 genellikle modem arayüz IP'sidir.

Bu IP ile modem arayüzüne ulaşırsın. Buraya kullanıcı adı ve şifre girmen gerekir. Modem'inin model kodunu atabilirsen, o konuda da yardımcı olabilirim.

Modem arayüzüne girdiğinde, muhakkak Wi-Fi sekmesi altında bağlı cihazlar gözükecektir. Hatta kablo ile ve Wi-Fi ile bağlı olan cihazlar ayrı ayrı görülür ve düzenlenebilir.

Kaspersky Plus kullanıyorum anlık olarak bir cihaz modeme girdiğinde söylüyor, cihazın ismini, eğer telefondan bağlandıysa telefonun modelini falan sana söylüyor ama bazen tekrarlı kayıt yapıyor vs. öyle sıkıntıları var. Bu arada modem arayüzünden beyaz liste veya kara liste oluşturarak hangi cihazların internete bağlanacağını kontrol edebilirsin. Mesela beyaz liste oluşturup sadece x cihazı giriş yapabilir dersen, başka biri wi-fi şifresini doğru girse bile internete erişim sağlayamaz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı