Modemi kablosuz olarak Access Point yapma

SualpSener

Hectopat
Katılım
16 Temmuz 2020
Mesajlar
833
Çözümler
3
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhabalar yakında yeni bir modem aldım ve kurulumunu yaptım fakat evin bir kısmında internet iyi çekmiyor, elimdeki eski modemi herhangi bir kablo kullanmadan sinyal güçlendirici gibi kullanma şansım var mı? Sanırım Access Point deniyor buna, internetten nasıl yapılacağına baktım ama çoğu kablo kullanarak yapmış kafam karıştı biraz. Yardımcı olursanız çok mutlu olurun.

Ana modem olarak kullandığım yeni cihaz: Keenetic omni DSL N300.
Acces point yapmak istediğim eski cihaz: AirTies Air 5343.
 
Son düzenleyen: Moderatör:
Acces point yapacagın modeme kablo ile 1. modemden bağlantı kurman gerekiyor maalesef. Modemle uğraşmak istemmiyorum ve kablosuz acces point yapmak istiyorum dersen; Xiaomi DVB4235GL Mi Wifi Pro Sinyal Yakınlaştırıcı Güçlendirici, 300 Mbps: Amazon.com.tr


not: Modem wifi mesh özelliği barındırıyor ise yapabilirsin diye hatırladım ekleyeyim buraya.
Sitesinde yazanı doğru anladıysam dediğiniz özellik mevcut. Biraz daha araştırıyorum bu konuyu kendim halledebilirsem buraya da yazıcam.

"Kablosuz Ağın Sınırlarını Arttırır: AirTouch sayesinde Mesh Network kurmak ve kablosuz ağı genişletmek mümkündür. AirTouch ile kablosuz ağınıza yeni Erişim Noktaları (Access Point) ekleyerek kablosuz ağın sınırlarını genişletmek için bir uzmandan yardım almanıza gerek kalmaz. Tüm bu ayarları yapmak için tek yapmanız gereken kablosuz erişim noktalarının üzerinde bulunan “AirTouch” düğmelerine basmak. Böylece kablosuz ağınıza yeni erişim noktalarını (repeater) kolaylıkla ekleyebilir ve kablosuz ağınızı dilediğiniz kadar genişletebilirsiniz." yazısından ötürü böyle bir özellik olduğunu düşündüm. Yazıyı alıntıladığım yer: http://www.airties.com.tr/datasheets/Air5343TR_DS.pdf
Uğraştım fakat beceremedim internetteki videoları aynen yapıyorum ama işin sonunda AP olarak kullanmak istediğim modeme bağlanamıyorum. Ip adresi alınıyorda kalıyor. Acaba 2 cihazın da aynı marka mı olması lazım?
 
Son düzenleme:

Geri
Yukarı