Modemi WAN olarak kullanmak mümkün mü?

Völf

Megapat
Daha fazla  
Meslek
Makina Mühendisi
VDSL'e geçmemden ötürü evdeki Cisco X3000 modemi değiştirmek zorunda kaldım ve şu an Asus DSL-AC51 kullanmak zorundayım. Eski modem ,artık ne kadar kaliteliyse, evin her yerinden kopma sorunu yaşamadan çekiyordu. Bu modemi (Asus DSL-AC51) kullanmaya başladıktan sonra evdeki çığırışlar artmaya başladı. Belli yerlerde, odalarda internet çekmiyor veya çok zayıf çekiyor. Boşa çıkmış olan, kullanılmayan ADSL modemimi (Cisco X3000) ortak bir noktaya koyup WAN olarak kullanıp eve sinyal dağıtabilir miyim? Mümkün ise nasıl yapabilirim?

Ana modemden çekeceğin bir LAN kablosunu ikinci modeme takarak dağıtıcı olarak kullanabilirsin. Ben öyle yapıyorum. Telefondan bağlanırken "İnternete bağlanılamıyor" hatası verse de hiçbir hız düşüklüğü ve kesinti olmadan rahatça kullanabiliyorum. Bilgisayarıma taktığım kablo da ikinci modemden geliyor hatta. İkinci modeme DSL kablosuna gerek yok. Yalnızca LAN kablosunu takman yeterli. Takmadan önce fabrika ayarlarına sıfırlarsan en iyi sonucu alırsın.
WAN en büyük ağ tipidir. Internet dediğimiz ağ WAN olarak geçer. Kısaca her internete bağlı modem bir WAN ağının parçasıdır.
Sadece yanlış düzeltmek yerine tavsiye verseydin keşke.

@Reddywich , peki bunu kablosuz çözme gibi bir ihtimalimiz var mı? Çünkü eski modemi koyacağım yer ile yeni modem arasında mesafe olacak ve etrafta kablonun dolaşmasını istemiyorum. İnternette kablosuz olarak satılan cihazlar falan var 150 liraya. Bunu modem ile de yapmak mümkün ise kablosuz çözmeyi düşünüyorum. Sorun nasıl ayarlanıyor onu bilmiyorum.

@Reddywich , peki bunu kablosuz çözme gibi bir ihtimalimiz var mı? Çünkü eski modemi koyacağım yer ile yeni modem arasında mesafe olacak ve etrafta kablonun dolaşmasını istemiyorum. İnternette kablosuz olarak satılan cihazlar falan var 150 liraya. Bunu modem ile de yapmak mümkün ise kablosuz çözmeyi düşünüyorum. Sorun nasıl ayarlanıyor onu bilmiyorum.
Bilgim yok. Sadece kullandığım ve işime yaradığı için söylemek istedim.
Denedin mi? Denediysen işine yaradı mı, aynı sorun sende de çıktı mı merak ediyorum.

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 7 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı